Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата

Хамбургер ШФ - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 20.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер


Хамбургер ШФ направи равенство 1:1 при гостуването си на новака Дармщат в мач от предишния 11-ти кръг в Бундеслигата. Със спечелената точка "червените шорти" събраха общо 15 и към настоящия момент заемат 11-то място в класирането. За тежкото домакинство на Борусия отсъстващи за ХШФ са Дикмайер, Диас, Екдал и Хунт.

Грандът Борусия Дортмунд постигна много престижна победа, след като в предишния кръг надви големия регионален съперник Шалке 04 с 3:2 в дербито на област Рур. Така "жълто-черните" успяха отново да скъся на 5 точки аванса на лидера и шампион на страната Байерн Мюнхен. Шинджи Кагава, Матиас Гинтер и дежурното попадение на головата машина Пиер-Емерик Обамеянг донесоха успеха на водения от Томас Тухел тим. С победата Борусия събра 29 точки. Дурм и Шахин продължават да са в лазарета за гостите.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Борусия Дортмунд 0:2


Борусия Мьонхенгладбах - Хановер 96
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


След шест поредни победи за първенство тимът на Борусия Мьонхенгладбах се препъна малко изненадващо при домакинството си срещу новака Инголщат, записвайки 0:0 срещу баварците. По този начин новият треньор Андре Шуберт пропусна възможността да постави нов рекорд на Бундеслигата от седем поредни победи в първите си седем срещи начело на "жребчетата". След силната серия младият специалист получи контракт до лятото на 2017 г. В момента Борусия заема 6-то място в подреждането с актив от 19 точки. За настоящия двубой контузени са Домингес, Щранцл, Херман, Шулц и Хан, а Джака е наказан.

Хановер допусна втора поредна домакинска загуба, след като в предишния кръг "96" отстъпи с 3:1 срещу Херта. Така играчите на Михаел Фронтцек се намират непосредствено над опасната зона, заемайки 15-та позиция с актив от 11 точки. През седмицата Хановер попадна косвено в обсега на събитията, когато стана ясно, че германската полиция е предотвратила бомбен атентат на стадиона на тима от Долна Саксония, където трябваше да се проведе контролата между Германия и Холандия. Иначе за настоящия двубой с травми за гостите са Киотаке и Беншоп.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хановер 96 3:1


Волфсбург - Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Сипел


Серията от три поредни победи за вицешампиона Волфсбург приключи в предишния кръг. Тогава "вълците" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Майнц 05. Така играчите на Дитер Хекинг се отдалечиха от Байерн и Борусия Дортмунд, но въпреки това успяха да запазят заеманата от тях 3-та позиция. В момента Волфсбург е с актив от 21 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Фелипе и Кнохе, а Дракслер е наказан.

Вердер постигна четвърта победа от началото на сезона и втора по ред в своя визита. В предишния кръг "бременските музиканти" се наложиха с 2:1 при визитата си на Аугсбург. С този успех момчетата на Виктор Скрипник се измъкнаха от опасната зона и вече заемат 14-то място в класирането с актив от 13 точки. За гостуването на Волфсбург отсъстващи са Волф, Гебре Селасие и Йохансон.

Прогноза: Волфсбург - Вердер Бремен 2:1


Щутгарт - Аугсбург
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман


Щутгарт допусна осма загуба до момента за кампанията и втора поред като гост, след като в предишния кръг "швабите" очаквано бяха разбити с 4:0 при визитата си на шампиона Байерн Мюнхен. Така играчите на Александър Цорингер отново се смъкнаха до опасната зона, като в момента Щутгарт заема 16-то място в класирането с актив от 10 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Лангерак, Гинчек и Харник.

След силния миналогодишен сезон, сега тимът на Аугсбург се бори да не изпадне, тъй като след първите 11 кръга баварците заемат еднолично последното 18-то място с актив от едва 6 точки. От началото на кампанията играчите на Маркус Вайнцийрл са записали едва една победа, а в предишния кръг Аугсбург отстъпи с 2:1 у дома срещу Вердер. За гостуването на Щутгарт контузени са Хонг, Паркър и Вернер.

Прогноза: Щутгарт - Аугсбург 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


Айнтрахт направи второ поредно нулево равенство в първенството. След престижния хикс у дома срещу шампиона Байер, в предишния кръг играчите на Армин Фе не успяха да се справят с неубедителния Хофенхайм. Айнтрахт е с актив от 14 точки и заема 12-та позиция в класирането. С контузии за домакините са Балаев, Андерсон, Рус, Гачинович и Кител, а Сеферович е наказан.

Участникът в Шампионската лига Байер Леверкузен инкасира втора поредна загуба в Бундеслигата. В предишния кръг "аспирините" бяха надиграни у дома от състава на Кьолн с 2:1, а поражението смъкна играчите на Роджър Шмид на 8-мо място в класирането, където Байер продължава да е с актив от 17 точки. За гостуването на Айнтрахт контузени са Йедвай, Арагунис, Хилберт и Пападопулос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен 2:3


Кьолн - Майнц 05
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Кьолн постигна първа победа от три кръга насам и то отново като гост. В предишния кръг "козлите" записаха престижен успех с 2:1 като гости на Байер Леверкузен. В герой за тима от едноименния град се превърна Доминик Маро, който отбеляза и двете попадения в срещата. Със записаната пета победа за сезона Кьолн вече има 18 пункта на сметката си и се придвижи до 7-ото място в подреждането. За настоящия двубой няма отсъстващи футболисти за "козлите".

Майнц записа важен успех в предишния кръг, когато "червените" спечелиха с 2:0 домакинството на вицешампиона и носител на Купата на Германия Волфсбург. С успеха играчите на Мартин Шмид вече имат 16 точки в актива си и заемат 9-то място в класирането. За гостуването на Кьолн с травми са Курчи, Серено, Фрай и Сото.

Прогноза: Кьолн - Майнц 05 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221