Анонс на 1/4-финалите на Купата на Германия - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на 1/4-финалите на Купата на Германия - срещите в сряда

Арминия Билефелд - Борусия М'гладбах
Стадион: "ШюкоАрена", Билефелд
Дата: 08.04.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Волфганг Щарк

Арминия Билефелд посреща Борусия М'гладбах в първи мач от програмата на четвъртфиналите на Купата на Германия за сряда. Скромният тим от Северен Рейн-Вестфалия, известен с участието си в най-големия корупционен скандал в немския футбол, сега се подвизава в трета лига, където е лидер и вероятно ще се завърне във Втора Бундеслига. Характерното за отбора е, че играе атакуващ футбол, вкарвайки средно по два гола на мач през този сезон. Фабиан Клос пък е лидер на Арминия, като нападателят със своите 19 гола е най-резултатният футболист в Трета лига. Билефелдци достигнаха до този етап на турнира, след като преодоляха Зандхаузен в първия кръг, а след това се справиха с Херта и Вердер Бремен.

Борусия М'гладбах ще пътува на североизток със самочувствието на отбор, който е един от малкото немски тимове, успели да победят Байерн Мюнхен през този сезон - само преди три седмици "кончетата" се наложиха с 2:0 над баварците на техния стадион. Успехът бе развит и при гостуването в Хофенхайм, където Борусия помете местния тим с 4:1 и така "жребците" записаха серия от шест мача без загуба във всички турнири. Отборът заема трето място в Бундеслигата, на две точки от четвъртия Байер.

Авторитетните букмейкърски къщи отдават предпочитания на гостите, което не е изненадващо. По време на зимната пауза двата тима играха приятелски мач, който бе спечелен с 2:0 от елитния тим, но и без този резултат е ясно, че Борусия притежава по-класен състав. Остава да видим само, дали треньорският щаб ще успее да мотивира футболистите си.

Прогноза: Арминия Билеферлд - Борусия М'гладбах 0:2

 

 

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 08.04.2015г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер

Организаторите на програмата са оставили втората среща за по-късния час. Впрочем, мачът в Леверкузен е централен и то не само за Купата на Германия, но и за европейската футболна сряда като цяло.

В момента Байер се намира в отлична форма, след като записа пет поредни победи в Бундеслигата, при това "аспирините" не допуснаха гол в собствената си врата през този период. Отборът бе близо и до това да отстрани Атлетико в Шампионска лига, но късметът при дузпите бе на страната на испанците. След 27 изиграни мача Байер се намира на четвърта позиция, на две точки пред най-близкия си преследвач.

За Байерн настъпва период от решаващи мачове в различни турнири. В предишните два кръга от Бундеслигата баварците се срещнаха с двете Борусии. През уикенда мюнхенци спечелиха мача в Дортмунд с гол на бившия играч на домакините Роберт Левандовски, а преди това претърпяха изненадващо поражение на свой терен от другата Борусия. Сегашният съперник е още по-труден и това накара Хосеп Гуардиола да предупреди възпитаниците си: "Казах на отбора, че ако играят така, както го направиха през второто полувреме на мача в Дортмунд, ние нямаме шансове. Трябва да вземем срещата под свой контрол, макар че това ще е трудно, защото противникът играе много агресивно".

Отсъстващи: Мин и Крузе от домакините. Гостите са без Швайнщайгер, Рибери, Робен, Алаба, Щарк и Мартинес.

Разбира се, за домакините е проблем отсъствието на Сон Хин Мин, но в състава на Роджер Шмидт има и други класни нападатели, способни да вкарват. Двата отбора добре се познават, което предполага, че съперниците ще се вкопчат в яка битка от първия съдийски сигнал. Добрата форма на домакините и класата на гостите правят мача труден за прогнозиране. От друга страна пък това е предизвикателство за почитателите на залозите. Нашият съвет е да не търсим победител в редовното време.

Прогноза: Байерн - Байерн 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
317