Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Щутгарт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 20.02.2015 г.
Час: 21:30


Първият двубой от програмата на 22-я кръг в Бундеслигата ще бъде макар и опашкарско интересно дерби, за съжаление между два отбора с традиции в германския клубен футбол.

В предишния кръг Щутгарт инкасира пети пореден двубой в шампионата без победа на сметката си. Този път "швабите" загубиха гостуването си с 2:1 на Хофенхайм, а загубата бе втора поредна за водения от Хууб Стевенс тим. По този начин Щутгарт се закотви еднолично на последното 18-то място във временното класиране с актив от 18 точки, на 4 от настоящия опонент. За предстоящия двубой контузени за домакините са Рюдигер и Дидави, а Гентнер е наказан.

Като че ли най-накрая Борусия Дортмунд започна да показва истинския си облик. В предишния кръг "жълто-черните" записаха втора поредна победа в първенството. Този път възпитаниците на Юрген Клоп се справиха като домакин с 4:2 срещу Майнц 05. Така вестфалци събраха 22 точки в актива си и успяха да напуснат зоната на изпадащите след не малко прекарано време там. В момента Борусия заема спасителната 15-та позиция, но опасната зона е само на 1 точка разстояние, тъй като съставите на Фрайбург и Херта Берлин едва ли имат намерение да се простят със статута им на елитни клубове. Следващата седмица на дортмундци им предстои първи осминафинален двубой в Шампионската лига срещу италианския първенец Ювентус. Преди това обаче "жълто-черните" трябва да се справят с опрения до стената тим на Щутгарт. За гостуването в провинция Баден-Вюртемберг контузени са капитанът Хумелс, Дурм, Гроскройц и Блашчиковски.

Прогноза: Щутгарт - Борусия Дортмунд 1:2


Аугсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 21.02.2015 г.
Час: 16:30


В предишния кръг Аугсбург, който е една от приятните изненади през сезона, претърпя неприятна загуба като гост от намиращия се в страхотна форма тим Вердер Бремен. Играчите на младия специалист Маркус Вайнцийрл загубиха с 3:2 гостуването си край река Везер. По този начин баварците се озоваха извън зона "Шампионска лига" и се смъкнаха на 5-то място във временното класиране с актив от 34 точки, колкото има и Шалке 04, но показателите на "кралскосините" са по-добри. Битката за Топ 4 ще много ожесточена през настоящата кампания, тъй като 3-ят във временното подреждане Борусия Мьонхенгладбах пък е с 36 пункта, а настоящия съперник на Аугсбург е 6-ти с 32. За важния двубой срещу "аспирините" контузени са Хонг, Рейндхарт, Верхаег, Есвайн, Моравек, Матавж и Мьолдер, а Фелнер е наказан.

Байер Леверкузен пристига в провинция Бавария за задължителна победа, която би върнала футболистите на Роджър Шмид отново в борбата за Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен. В момента "аспирините" са 6-ти с актив от 32 точки, на 2 от настоящия съперник и тима на Шалке 04. Идната седмица на Байер му предстои първи осминафинален двубой именно в най-комерсиалния турнир, където "аспирините" ще имат нелеката задача да елиминират финалиста от последното издание и шампион на Испания Атлетико Мадрид. Преди това обаче тимът от Леверкузен трябва да победи пряк конкурент за място в Топ 4, особено след инфарктната загуба в предишния кръг, когато Байер отстъпи като домакин с 4:5 от втория във временното класиране Волфсбург. За гостуването в Аугсбург контузени са Крузе, Йедвай и Спахич.

Прогноза: Аугсбург - Байер Леверкузен 2:2


Фрайбург - Хофенхайм
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 21.02.2015 г.
Час: 16:30


Фрайбург записа витална победа в предишния кръг и то над пряк конкурент в борбата за оцеляване. Южняците победи с 2:0 тима на Херта в столицата Берлин, а в герои за тима се превърнаха Клус и Филип. По този начин играчите на Кристиан Щрайх събраха 21 точки в актива си, но въпреки това в момента заемат 16-то място във временното класиране, като по регламент завършилият на него в края на сезона трябва да играе бараж с третия в крайното класиране във Втора Бундеслига. Фрайбург обаче се намира на 1 точка от 15-я Борусия Дортмунд и със сигурност целта пред отбора е да не се стига до бараж, а директно да се спаси. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Жулиен, Кемпф, Митрович, Франц и Петерсен.

Хофенхайм пък записа победа преди седмица, след като тимът от град Синсхайм се наложи като домакин над закъсалия го отбор на Щутгарт, а играчите на Маркус Гисдол спечелиха с 2:1. Победата изкачи Хофе на 7-мо място във временното класиране, а тимът има 29 точки в актива си, на 3 от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири наесен, но е малко вероятно Хофенхайм да завърши в Топ 6, тъй като конкуренцията за местата от 3 до 6 в крайното класиране е доста свирепа. Иначе за гостуването в южна Германия контузени е само Сюле.

Прогноза: Фрайбург - Хофенхайм 1:1


Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 21.02.2015 г.
Час: 16:30


Тъмните облаци над отбора на Майнц отново започнаха да надвисват. След като "05" стартира ударно новата 2015 г., побеждавайки Падерборн с 5:0 у дома и последвалото равенство като гост на Хановер 96, сега Майнц е в серия от две поредни загуби, които смъкнаха тима на 1 точка от зоната на изпадащите. В предишния кръг "червените" загубиха с 4:2 гостуването си на Борусия Дортмунд и по този начин ръководството на клуба заговори за евентуална раздяла с датския треньор на тима Каспер Юлмен, ако Майнц не започне да постига положителни резултати. В момента отборът на все още лекуващият контузия национал Тодор Неделев заема 14-то място в класиране. За предстоящия двубой контузени са Мориц и Неделев.

В предишния кръг отборът на Айнтрахт записа първа победа за календарната 2015 г. Отборът от Франкфурт победи като домакин с 1:0 участника в Шампионската лига Шалке 04, а единственото попадение в срещата бе дело на Пиасон в средата на втората част. По този начин воденият от Томас Шааф тим вече има 28 точки и заема 9-то място в таблицата. Джакпа, Валдец и Валдшмид са контузени, а Хасебе е наказан.

Прогноза: Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт 0:1


Шалке 04 - Вердер Бремен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 21.02.2015 г.
Час: 16:30


Шалке 04 допусна две загуби в рамките на пет календарни дни. В предишния кръг от Бундеслигата "кралскосините" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт, като поражението смъкна отбора на 4-то място във временното класиране с актив от 34 точки, колкото има и 5-ят Аугсбург. В същото време играчите на Роберто Ди Матео са на 2 пункта от 3-я Борусия Мьонхенгладбах. През седмицата Шалке загуби и първия си осминафинален двубой в Шампионската лига срещу действащия крал на Европа Реал Мадрид. "Кралскосините" отстъпиха у дома с 2:0, като на моменти играчите на Роберто Ди Матео определено могат да съжаляват, тъй като пропиляха няколко чисти ситуации пред вратата на "белия балет", а дори Учида уцели и греда. За настоящия двубой с травми в състава на Шалке продължават да са титулярният страж Ферман, Дракслер, Фарфан, Хунтелаар и Обаси.

Силната серия на Вердер продължи и в предишния кръг, когато "бременските музиканти" записаха своята пета поредна победа в Бундеслигата. Този път "зелените" се наложиха у дома с 3:2 над борещия се за участие в Шампионската лига Аугсбург. Победата остави водения от Виктор Скрипник тим на 8-мо място в класирането, но сега Вердер има 29 точки в актива си, колкото и 7-я Хофенхайм, но головата разлика на бременци все още е отрицателна. За тежкото гостуване в Гелзенкирхен контузени са Буш, Галвец, Зандер, Баргфред, Йълдъръм и Лоренцен.

Прогноза: Шалке 04 - Вердер Бремен 2:2


Кьолн - Хановер 96
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 21.02.2015 г.
Час: 16:30


Отборът на Кьолн записа неприятно поражение преди седмица, когато "козлите" отстъпиха с 1:0 като гост на амбициозния състав на Борусия Мьонхенгладбах с попадение в добавеното време на срещата, а двубоят ще се запомни най-вече с грозните сцени, които феновете на Кьолн направиха. Около 30 ултраси щурмуваха терена след края на мача, а запалянковците на "козлите" безчинстваха в сектора си по време на цялата среща. Те възпламениха множество димки, заради което закъсня началото на второто полувреме. Иначе загубата в Мьонхенгладбах остави Кьолн на 11-то място в класирането с актив от 24 точки, като зоната на изпадащите не е много далеч - само на 3 пункта дистанция. За предстоящия двубой наставникът на "козлите" Петер Щьогер няма да може да разчита на Герхард и Хелмес.

Хановер пък продължи с колебливите изяви. "96" няма победа от началото на новата 2015 г., а в предишния кръг тимът от провинция Долна Саксония записа втора поредна загуба в Бундеслигата, като този път играчите на Тайфун Коркут отстъпиха с 2:1 като домакин на неубедителния напоследък новак Падерборн, като Хановер дори допусна пълен обрат в мача. Поражението остави тима на 10-то място в подреждането, а Хановер има 25 точки в актива си. За гостуването в Кьолн контузени са Милер, Хофман и Конан, а Шулц е наказан.

Прогноза: Кьолн - Хановер 96 2:1


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165