Гроскройц: Не мога да си представя да играя за друг клуб


Н. Гавазов

Гроскройц: Не мога да си представя да играя за друг клуб

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Кевин Гроскройц разказа за взаимоотношенията си с Хенрих Мхитарян, за желанието си да играе на Мондиал 2014 и оцени вероятността на своя трансфер в друг клуб. Немският национал призна, че не може да си представи да защитава цветовете на друг отбор, освен този на Борусия.

- Обикновено, вие отговаряте за новите в Борусия, показвате им града, разказвате им за града...

- На практика това не е точно така, аз не им показвам града, но провеждам с тях немалко време по сборове, където им говоря за Борусия, за това, че ние не сме един от многото клубове в света. Тук определено има традиция, история и страхотни фенове. Учих Мхитарян да пее песни и може да го намерите в Youtube.

- Разчитате ли да заминете с националния отбор на Германия за финалите на Мондиал 2014?

- Бях на седмото небе, когато Льов ме включи в състава за последния приятелски мач с Чили. Но не възнамерявам да предявявам никакви претенции към него. Наистина, мечтата ми е да бъда в самолета, който лети за Бразилия. Но само треньорът ще реши, дали заслужавам.

- Ако някога ръководството на клуба ви каже, че някой предлага много пари за вас...

- Имам отлични отношения с ръководството на клуба, трудно ми е да си го представя това. Щастлив съм в Дортмунд и не мога да си представя, че ще се окажа на друго място.

 

  Сподели
79