Тиаго: Рибери трябва да спечели Златната топка, не Меси


И. Ангелов

Тиаго: Рибери трябва да спечели Златната топка, не Меси

Тиаго Алкантара заяви пред медиите, че Франк Рибери трябва да спечели Златната топка тази година вместо традиционния носител Лео Меси, тъй като Байерн Мюнхен изигра невероятна кампания откъм спечелени титли. Рибери, който вече бе избран за Най-добър играч на УЕФА в Европа и взе безпрецедентен требъл с Байерн, е сред имената на Меси и Роналдо за най-престижното индивидуално отличие.

"Меси е най-добрият в света, но по моето разбиране футбола е отборна игра и Рибери спечели повече титли тази година. Мисля че това е причината той да спечели Златната топка," заговори Тиаго пред репортери.

"Над Меси винаги ще се гледа с лупа, защото всички търсят негативните новини при него."

Тиаго се разписа във финалната среща на Клубното световно първенство за победата с 2:0 над Рая Казабланка, като заговори и за бъдещето си в тима:

"Вече прекарах 6 месеца в Мюнхен и не съжалявам за решението си. Аз съм щастлив. В живота си аз никога не съжалявам за действията си. Барса ми липсва, защото изживях страхотни моменти, но не съжалявам за трансфера си. Винаги е така с играчите. Барса е прекрасен клуб и ние сме само част от него, но на никой клуб няма да липсва един човек."

 

  Сподели
158