Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Аугсбург - Борусия М'гладбах
Стадион: "СГЛ Арена", Аугсбург
Дата: 27.09.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Михаел Вайнер

След три поредни победи, включително над Щутгарт у дома и като гост на Нюрнберг, Аугсбург загуби последната си среща в Хановер с гол от дузпа в 89-та минута. Баварците са неузнаваеми в сравнение с миналия сезон и след шест мача заемат осмо място в таблицата за класиране.

Борусия М'гладбах редува убедителни победи у дома със загуби навън, поради тази причина "кончетата" пристигат в Бавария с еднакъв актив от точки със своя съперник, но с по-добра голова разлика. Трябва да отбележим добрата форма на Рафаел, който оформи дубъл срещу Брауншвайг миналата седмица, 28-годишният бразилец се разписа и срещу Вердер в края на миналия месец.

Бобадила от домакините продължава да лекува контузия. Той е единственият отсъстващ в състава на Аугсбург. За гостите няма да играе Шака, който е наказа, а също така и контузените Даемс и Йонес.

Любителите на немския футбол могат да бъдат абсолютно доволни, защото интригата в кръга започва още с петъчния мач. И двата тима се представят сравнително добре, а от показаното дотук си личи, че са напълно равностойни. На книга (или по инерция) фаворити са гостите, но дали това наистина е така? Аугсбург показва футбол, нямащ нищо общо с миналогодишния, освен това играчите на този отбор никога не се предават и се борят докрай, а трибуните ще дадат допълнителен импулс в играта на баварците. Напълно е възможно съперниците да не успеят да се победят.

Прогноза за: Аугсбург - Борусия М'гладбах 1:1

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 1.75
Равен - 3.50
Борусия М'гладбах - 4.75

Херта - Майнц 05
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 28.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Херта успя да вземе само една точка в последните си срещи, след като в първите си три мача столичани регистрираха две победи и равенство в Нюрнберг. През седмицата "Старата дама" получи още един удар - колективът на Лухукау загуби с 1:3 гостуването си на Кайзерслаутерн в Купата на Германия.

Относно Майнц 05, там отборът стартира с победи срещу Щутгарт, Волфсбург и Фрайбург, но в последните си три мача хората на Тухел претърпяха три поредни поражения и съответно загубиха с 0:1 домакинството си на Кьолн в Купата на Германия.

Отсъстващите за домакините са Броокс, Баумйохан и Нденг, които се борят с различни контузии, Холанд е наказан. Гостите са без намиращите се в лазарета Кариус, Бунгерт, Коок, Баумгартлингер и Паркер.

Както стана ясно от по-горе, това ще е мач между два отбора, чието представяне върви в низходяща посока и от формата им в началото на кампанията няма и помен. Може би с малко по-големи шансове са берлинчани заради фактора домакинство, но пък класата в Майнц 05 е малко в повече, така че предположенията са за интензивен, динамичен и най-вече равностоен мач.

Прогноза за: Херта - Майнц 05 1:1

Коефициенти от bet365:
Херта - 1.75
Равен - 3.50
Майнц 05 - 4.75

 

Байер Леверкузен - Хановер 96
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 28.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфанг Щарк

Байер Леверкузен победи като гост Майнц 05 и Арминия Билефелд, съответно в Бундеслигата и Купата на Германия и така отчасти компенсира поражението на "Олд Трафорд" в Шампионска лига. Освен тази загуба, "аспирините" имат още една от началото на сезона - в Гилзенкирхен. Във всички останали двубои колективът на Сами Хюпия демонстрира добър футбол и заслужено надигра съперниците си.

Нещата при Хановер 96 са повече от ясни - саксонците побеждават у дома си и търпят загуби при гостуванията си. Трябва да кажем обаче, че за разлика от миналата година хората на Мирко Сломка не се окопават в собствената си половина и се опитват по всякакъв начин да притесняват противниците си. Така бе през първото полувреме на мача с Байерн от Бундеслигата, а преди това подобна бе картината и в голяма част от двубоя в Мьонхенгладбах.

Кастро и Хегелер са контузени за домакините, а Ломб е извън заявката за мача. Относно Хановер 96, там кадровите проблеми са повече от сериозни. В лазарета се намират Пандер, Франка, Никси, Диуф и Фелипе. Черундоло провежда курс по рехабилитация, а Гьокдемир и Касумович са извън групата.

Последната загуба на Байер от Хановер 96 тук е от 17 февруари 2007 година, оттогава насам "аспирините" имат единствено победи, като един-единствен път са печелили само с един гол разлика. Но и без помощта на статистиката е очевидно, че класата на Байер е по-голяма, така че всякакъв друг резултат освен победа за леверкузенци ще се приеме като изненада.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Хановер 96 2:0

Коефициенти от bet365:
Байер - 1.75
Равен - 3.50
Хановер 96 - 4.75


Хофенхайм - Шалке 04
Стадион: "Вирсол Рейн-Некар-Арена", Зинсхайм
Дата: 28.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

Хофенхайм има в своя актив две победи, три загуби и равенство, които засега осигуряват 11-то място на "селяните". Основният проблем за тима на Гиздол е многото отсъстващи, което със сигурност внася нестабилност в отбора, а това се вижда от резултатите.

Шалке 04 започна ужасяващо сезона и бе на крачка да отпадне от плейофите за класиране за Шампионска лига. В последствие хората на Келер успяха да намерят формата си и започнаха да побеждават... до срещата с Байерн през миналата седмица, когато баварците без никаква милост разгромиха "миньорите" с 4:0.

За домакините по различни причини няма да играят Патерок, Браафхайд, Делпиере, Виизе, Ромарио, Лудвиг, Вукчевич, Вейс, Столц, Караман. Гостите са без Фокс, Коласинак, Пападопулос, Анан, Хунтелаар и Обаси.

В Зинсхайм трябва да очакваме оспорван мач, независимо, че поне на книга класата на Шалке 04 е по-голяма. "Миньорите" са нестабилни, а и болката от претърпяната загуба през миналата седмица все още е силна. Ако все пак нямаме право на избор при нашата игра, то "двойката" е най-логичният знак, който трябва да използваме.

Прогноза за: Хофенхайм - Шалке 04 1:2

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.80
Равен - 3.30
Шалке 04 -2.50

Борусия Дортмунд - Фрайбург
Стадион: "Сигнал-Идуна-Парк", Дортмунд
Дата: 28.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

След пет поредни победи, Борусия Дортмунд най-после стъпи накриво. Вицешампионът не успя да спечели трите точки при гостуването си на Нюрнберг, въпреки попадението на Шмелцер в 37-та минута, с което хората на Клоп откриха резултата. Голът на Нилсон в началото на второто полувреме възстанови статуквото и заедно с това възможността Борусия да бъде едноличен лидер в класирането.

Фрайбург продължава да бъде без победа, което не е изненадващо, имайки в предвид, че "соколите" бяха напуснати от няколко добри футболисти. Както казахме и по-рано, единственото хубаво нещо от трите досегашни равенства е това, че в края на миналия месец колективът на Стринг не допусна да бъде победен от Байерн Мюнхен. В последния кръг от Бундеслигата обаче Фрайбург не успя да се наложи като домакин над Херта и сега отборът заема предпоследно място в класирането.

Гюндоган, Кел, Сар и Пишчек са контузени от домакините. Шмелцер също не е възстановен и няма да участва в мача. За гостите няма да играят Муда, Крмас, Дарида, Хеденстад и ПИлар, който се излекува, но ще може да бъде изпозлван едва другата седмица.

Борусия преживява труден период в момента. Освен това над "Вестфалия" надвисна сянката на Марсилия, а Левандовски отново заговори (или не заговори) за преминаване в Байерн Мюнхен (Да живеят полските медии!). Единственото лечение на всичко това е една хубава победа. По-логичното е Борусия да я постигне, отколкото да не го направи. Особено срещу толкова разколебан противник, какъвто в момента се явява Фрайбург.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Фрайбург 3:1

Коефициенти от bet365:
Борусия - 1.18
Равен - 7.00
Фрайбург -13.00


Байерн - Волфсбург
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 28.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Докато Левандовски продължава да мъти главите на мюнхенци, Марио Манджукич продължава да вкарва, а заедно с това да говори, че най-добре разбира изискванията на Гуардиола и все повече желае да завърши кариерата си именно в Байерн Мюнхен. Именно хърватинът вкара втория гол в Гилзенкирхен, след който се разбра, че Шалке 04 няма шанс да обърне хода на събитията на "Фелтинс Арена". Благодарение на грешната стъпка на Борусия, баварците стопиха разликата от две точки със своя конкурент и сега двата финалиста от последното издание на Шампионска лига са еднолични лидери в класирането.

Резултатите на Волфсбург са аналогични с хановерските и м'гладбахските показатели - победи у дома и загуби навън. Не е ясно с тази стратегия дали "вълците" ще успеят да се завърнат в Европа, а и това е тема на друг разговор. След шест кръга Волфсбург е на шесто място в класирането и има в актива си 9 точки.

За Байерн няма да играят Бадщубер, Алкантара и Мартинес, като последния провежда рехабилитация след операцията в слабините си. Отсъстващите за Волфсбург са контузените Дост и Виеринха, а Тоелке и Шайдхойер отпаднаха по различни причини. Кноче се завърна в строя, което ще даде възможност на Полак да отиде в опорната зона.

Възможно ли е да станем свидетели на чудо на "Алианц Арена"? Едва ли имайки в предвид разликата в класите на съперниците. Може би гостите ще се отбраняват дълбоко в търсене на гол след контраатака, но така или иначе се очаква Байерн да овладее инициативата от първите минути.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:0

Коефициенти от bet365:
Байерн - 1.14
Равен - 8.00
Волфбсург -15.00


Айнтрахт - Хамбургер
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 28.09.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Айнтрахт се намира в добра форма, след като спечели последните си четири мача във всички турнири, включително класическите победи в Бремен от Бундеслигата и срещу Бордо от Лига Европа. Победата с 2:0 над Бохум в средата на седмицата в мач от Купата на Германия само идва да покаже, че франкфуртци се намират в добро настроение след лошия си старт.

Хамбургер записа две загуби в Бундеслигата, в които допусна осем гола и Торстен Финк се сбогува с работата си. Сега нещата при "динозаврите" трябва да бъдат поправени от бившия селекционер на Холандия Берт ван Марвайк, чиито първи успех на новото поприще е минимален успех срещу Гройтер Фюрт в Купата на Германия. Истинските изпитания за 61-годишния специалист обаче тепърва предстоят.

Отсъстващи: За домакините това са Кител, Швеглер и Щендер, а за гостите - Дикмайер, Райкович, Иличевич и Ринкон.

Не се знае какво ще покажат "динозаврите" под ръководството на новия треньор. Относно Айнтрахт, "орлите" няма да променят стила си и вероятно ще демонстрират открит и нападателен футбол. Фаворит в двубоя е домакинът, но нека имаме едно наум, че често отборите се възраждат след треньорска смяна, така че не е изключено да станем свидетели и на друг резултат освен "1".

Прогноза за: Айнтрахт - Хамбургер 1:0

Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.80
Равен - 3.60
Хамбургер - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
86