Гуардиола: В Испания не е прието да се месят в работата на треньора


Н. Гавазов

Гуардиола: В Испания не е прието да се месят в работата на треньора

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола коментира изказването на спортния директор на мюнхенския клуб Матиас Замер за това, че съботният мач с Хановер 96 е бил скучен. Администраторът призна също така, че президентът на клуба Ули Хьонес вече е помолил испанския специалист отборът му да играе по-красиво и зрелищно, както бе при предишния наставник Юп Хайнкес.

"Най-важното е, че цялото ръководство, включително и Замер подкрепя отбора. Матиас е емоционален човек. Аз също. Наистина, старая се винаги да подбирам своите думи. Като цяло, всички забележки и критики от страна на ръководството са важни за мен. Старая се да се вслушвам", заяви Гуардиола.

Германия вероятно е нормално ръководството публично да оценява представянето на отбора. В Испания за подобни изказвания щяха да започнат страшни проблеми... Там не е прието да се месят в работата на треньора. Ако ръководството е недоволно от треньора, това е проблем на треньора. Аз това го разбирам. Мачът с Хановер е анализиран, направени са нужните изводи. Виждам, че играчите се стараят напълно да изпълняват моите указания", отбеляза Гуардиола.

 

  Сподели
113