Байерн - Щутгарт: Още един трофей


Н. Гавазов

Байерн - Щутгарт: Още един трофей

Байерн Мюнхен - Щутгарт
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 01.06.2013г.
Час: 21:00
Съдия: Мануел Графе (Берлин)

Сезонът в Германия ще завърши на 1 юни с мач на "Олимпиящадион" в Берлин. Този двубой е шанс за Байерн Мюнхен да спечели още един трофей, който ще стане за отбора четвърти през сезона, отчитайки Суперкупата на Германия. Вън от съмнение е, че кампанията 2012/13 е най-успешната в историята на баварския тим, който никога до този момент не е оформял "златен требъл". Сега Байерн има шанс да направи това, ако утре вечер успее да победи Щутгарт, който завърши сезона в Бундеслигата на 12-то място.

Байерн Мюнхен достигна до този етап на турнира повече от убедително: в петте си мача колективът на Юп Хайнкес отбеляза 17 гола, а допусна само един - при победата с 6:1 над Волфсбург в полуфинала на турнира. При това баварците срещнаха три пъти отбори от елита, включително и миналогодишния носител Борусия Дортмунд.

Пътят на Щутгарт до финала също не беше много труден, като "швабите" имаха проблеми едва на полуфинала срещу Фрайбург, но това бе и единствения елитен тим от всичките пет съперника на Щутгарт. В този двубой всичко се реши в първите 30 минути на мача, когато Бока и Харник бяха точни за "швабите", а "соколите" отвърнаха с един гол на Розентал.

Байерн Мюнхен ще бъде без контузения Бадщубер и излекувалия травмата си, но все още ненабрал форма Кроос. Относно Густаво и Данте, около двамата бразилски национали се завърза интрига в началото на седмицата. Въпреки протестите на Карл-Хайнц Румениге и критиките му към Футболната Федерация на Бразилия, Густаво и Данте излетяха за родината си и няма да могат да помогнат на Байерн в утрешния мач.

Бруно Лабадия няма да може да разчита само на контузения Даниел Дидави. Специалистът вероятно ще бъде принуден да използва по-консервативната схема на игра 4-4-2 или 4-4-1-1. Така или иначе, на практика пред Улрих ще бъдат изградени два отбранителни вала, които трябва да спрат противниковите нападатели.

Очакванията за мача са, че Байерн Мюнхен ще доминира в него. Отсъствието на някои футболисти от основния състав на баварците едва ли ще се отрази на играта им, особено срещу несигурния Щутгарт. Статистиката също е против "швабите" - в последните осем мача отборът от "Мерцедес Бенц Арена" претърпя осем загуби с общ резултат 9:27. Най-вероятно Байерн Мюнхен ще победи и по такъв начин ще стане първия немски отбор спечелил "златен требъл".

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Щутгарт 3:0

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.18
Равен - 7.00
Щутгарт - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.18
Равен - 6.50
Щутгарт - 13.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220