Хитцфелд: Мюлер, Левандовски и Гьотце са претенденти за Златната топка


Н. Гавазов

Хитцфелд: Мюлер, Левандовски и Гьотце са претенденти за Златната топка

Старши-треньорът на националния отбор на Швейцария Отмар Хитцфелд смята, че през тази година футболистите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд имат всички шансове да прекъснат хегемонията на Лионел Меси при определянето на носителя на "Златната топка". Както е известно, аржентинецът стана обладател на наградата четири пъти, което продължава да предизвиква полемики сред футболната общественост. Тази година обаче именно Барселона претърпя крупно поражение на полуфинала в Шампионска лига, което предполага, че Меси няма да намери място сред финалистите за "Златната топка".

"Тази година играчите на Байерн и Борусия Дортмунд имат шанс да бъдат избрани за победители в "Златната топка". Финалът за Шампионската лига ще стане много важен фактор. В частност, Томас Мюлер се представя много впечатляващо. Той подобри представянето си. Разбира се, същото се отнася за Левандовски. Гьотце също е играч от световна класа. Неговият трансфер в Байерн ще му даде допълнителна мотивация, а победа във финала на Шампионска лига ще му помогне по-лесно да дебютира в тима от Мюнхен", заяви Хитцфелд за Kicker.

Последният немски футболист, който е получавал "Златната топка" е сегашният спортен директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер. През 1996 година той спечели Бундеслигата с Борусия Дортмунд, а през лятото на същата година стана европейски шампион с националния отбор на Германия.

 

  Сподели
120