Борусия надви Хановер и напредва в купата на Германия


И. Ангелов

Борусия надви Хановер и напредва в купата на Германия

Сегашният притежател на Купата на Германия Борусия Дортмунд успя да победи Хановер 96 с 5:1 днес в опит да напредне и да запази трофея си, след като първенството на Германия изглежда решено от твърде рано. И двата тима обаче се бореха да завършат годината с успех и мачът бе много отворен.

Още в 3-ата минута Марио Гьотзе вкара след асистенция на Кевин Гроскройц. Той се измъкна от изкуствената засада и подаде перфектно на Гьотзе, който намери мрежата от непосредствена близост.

В 18-ата минута Марко Ройс разкъса отбраната с прекрасен пас и позволи на Якуб Блашиковски да спре топката на гърди и да реализира за 2:0. В 40-ата минута отново Гьотзе вкара. Това бе от пряк-свободен удар, като германецът прецени, че стената ще скочи и пусна топката ниско, като вратарят Цилер дори не помръдна.

През втората част шампионът се отпусна и допусна попадение. Маме Диуф вкара след една контра, а асистенцията грабна Шаболц Хусти. Това обаче отново вдъхна агресия в Дортмунд, и Гьотзе отново реализира в 84-ата минута. Левандовски тероризира отбраната с няколко красиви докосвания преди да намери Гьотзе, който оформи своя хетрик.

Това не бе всичко, дори след като Блашиковски и Гьотзе напуснаха терена след тази ситуация, Борусия вкара. Левандовски ознаменува едно прекрасно представяне днес с попадение в последната минута. Гундоган копна топката в наказателното и той я намери с глава по прекрасен начин.

  Сподели
156