Кои са най-големите каръци в Бундеслигата?


А. Павлов

Кои са най-големите каръци в Бундеслигата?

Подготовката за 50-ия сезон в Бундеслигата тече с пълна пара във всички клубове от немския елит. Всеки футболист полага основата за успешна кампания. Въпреки това няколко играчи вече се откъснаха от тази тенденция. Например по време на тренировка на Хамбургер сърбинът Слободан Райкович налетя на бой на съотборника си Хеун-Мин Сон, заради което наставникът на "ротхозен" Торстен Финк извади Райкович от първия тим на Хамбургер. След това сръбският бранител обвини Финк в лъжа. В крайна сметка перспективите на Райкович в Хамбургер станаха нулеви и той вече може да си търси нов клуб.

Дори за победителите от миналия сезон няма никакви бонуси. Който през последната година бе поставян в титулярния състав, сега може да се озове на резервната скамейка.

Дали заради конфликти с треньорите, контузии или твърде силна конкуренция, в следващите редове ще Ви представим първите губещи от предсезонната подготовка на отборите от Бундеслигата.

1. Райън Бабел (Хофенхайм) - не му бе разрешено да замине за Австрия, където хофенхаймци ще проведат тренировъчен лагер. Вместо това Бабел трябва да тренира с втория отбор на Хофенхайм. Треньорът Маркус Бабел каза следното: "Заинтересовани сме от това да продадем Райън."

2. Франсоа Афолтер (Вердер)
- през зимата той бе взет под наем от Йънг Бойс, като през пролетния полусезон швейцарецът записа 13 шампионатни мача за бременци. Той ще пропусне лятната подготовка на Вердер заради участието си с Швейцария на Олимпийските игри в Лондон. След това Афолтер ще трябва да си търси нов клуб.

3. Давид Алаба (Байерн) - Алаба счупи пръст на крака в контролата с Наполи. Това всъщност трябваше да бъде неговият сезон. Младокът обаче ще пропусне началото на задаващата се кампания.

4. Софиан Шахед (Хановер) - треньорът на Хановер Мирко Сломка вече не го включва в своите сметки. Това означава, че Шахед ще трябва да си търси нов клуб.

5. Малик Фати (Майнц) - наставникът Томас Тухел вече няма приложение за него. Фати вече си търси нов клуб, но все още не си е намерил такъв.

6. Маркус Фойлнер (Нюрнберг) - през втората част от предходния сезон той бе изполван като десен бранител. Сега за него няма място нито в полузащитата, нито на десния фланг на защитата. Така по всяка вероятност Фойлнер занапред ще изпълнява ролята на жокер.

7. Хенинг Хаугер (Хановер) - действително в момента норвежкият черноработник е на тренировъчен лагер с Хановер, но Хаугер вече няма бъдеще в Хановер.

8. Саша Мьолдерс (Аугсбург) - по време на тренировъчен лагер нападателят си счупи хрущял и по този начин той ще бъде извън строя за поне три месеца. Освен това Аугсбург привлече опитния Аристиде Бонзе, който ще бъде конкурент на Саша Мьолдерс за титулярно място.

9. Рафиня (Байерн) - той всъщност можеше да се възползва от травмата на Алаба. Впрочем и Рафиня също се контузи в двубоя с Наполи. Контузия в дясната скакателна става и шест седмици почивка за бразилеца.

10. Слободан Райкович (Хамбургер)
- по време на тренировка защитникът се нахвърли на бой на Хеун-Мин Сон. Заради това наставникът Торстен Финк отстрани сърбина от представителния отбор на Хамбургер. Райкович обвини своя треньор в лъжа, но това не променя факта, че дните на бранителя в Северна Германия са преброени. 23-годишният футболист ще трябва да смени своята клубна принадлежност.

11. Кристиан Треш (Волфсбург) - едва през миналото лято той акостира на "Фолксваген Арена" от Щутгарт срещу сумата от девет милиона евро. Треньорът Феликс Магат веднага го провъзгласи за капитан. Сега на Треш лентата му бе отнета, а след трансферите на "вълците" халфът дори ще трябва да трепери за своето място в стартовата единайсеторка.

12. Йоргос Цавелас (Айнтрахт Франкфурт)
- наставникът Армин Фее го освободи от треноровъчните занимания, като Фее иска да се раздели с гръцкия футболист.

13. Кристиан Вебер (Фортуна Дюселдорф) - за три сезона в Дюселдорф Вебер изигра 61 срещи и отбеляза едно попадение във Втора Бундеслига. Защитникът имаше висок статут в отбора. Въпреки това преди първата проверка от предсезонната подготовка треньорът Норберт Майер му каза, че Фортуна вече не разчита на него.

Статията е преведена от www.bild.de

  Сподели
202