Анонс на 14 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 14 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота

Кьолн - Борусия М'гладбах
Стадион: "Рейн-Енерги-Шадион", Кьолн
Дата: 25.11.2011г.
Час: 21:30
Съдия: Грьофе

Кьолн в среща от 14-я кръг на Бундеслигата приема Борусия М'гладбах и ще търси своята четвърта домакинска победа от началото на шампионата, но задачата пред „козлите" изглежда много трудна, защото „кончетата" се намират в прекрасна форма. Домакините до този момент регистрираха пет победи, равенство и шест загуби, които отреждат на отбора воден от Солбакен 11-то място в класирането и само четири точки дистанция от опасната зона. В последния кръг Кьолн показа характер при гостуването си на Вердер Бремен и загуби трудно - с 2:3 с гол в 86-та минута, освен това „козлите" бяха с човек по-малко почти цяло второ полувреме. Домакините няма да могат да разчитат на Андрезиньо, който е с разкъсано сухожилие, Жемал, заради травмата му в слабините, както и дисквалифицираните Серено и Ланинг. Новакович излекува контузията си, но също не в включен в групата за мача.

Борусия М'гладбах след като през октомври записа две загуби и равенство, завърши месеца с важна победа над Хановер 96, а от началото на ноември успя да постигне още два успеха в два мача, благодарение на които хората на Фавре се завърнаха отново в топ 4 и с 26 точки заемат третото място. Впечатляващото е, че през миналия уикенд „кончетата" прегазиха с 5:0 своя конкурент Вердер Бремен, а Марко Ройс записа хеттрик, с което показа, че в момента се намира във впечатляваща форма. Гостите са без Щранцл и Кинг, както и без Отсу, който е на разположение на олимпийския отбор на Япония.

Едва ли авторите на програмата на Бундеслигата биха избрали по-подходящ мач, с който да бъде открит 14-я кръг. На пръв поглед гостите са с предимство, но пък те ще излязат срещу отбор, който записа три поредни домакински победи, в които запази мрежата си суха. Дали Кьолн се справи с основния си проблем от началото на шампионата, а именно да допуска елементарни голове? Ако това е така, „кончетата" могат и да се препънат на „Рейн-Енерги-Щадион".

Коефициенти от bet365:
Кьолн- 3.40
Равен - 3.40
Борусия - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Кьолн- 3.30
Равен - 3.30
Борусия - 2.10

Прогноза за мача: Кьолн - Борусия М'гладбах 1:2

 


Хофенхайм - Фрайбург
Стадион: "Вирсол Рейн-Некар- Щадион", Синсхайм
Дата: 26.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Айтекин

Хофенхайм ще търси срещу Фрайбург своята първа победа от месец насам. „Селяните" започнаха сравнително добре кампанията си и до края на септември се подвизаваха в топ 6, но през октомври записаха само една победа от шест мача и се смъкнаха на девето място със 17 точки. Миналата седмица хората на Станиславски претърпяха трето поредно поражение, този път при гостуването си на Хамбургер и определено наставникът и играчите вече се намират под натиск от страна медиите и феновете, след като в началото на сезона ръководството на клуба афишира амбиции за класиране в зоната, даваща право на участие в евротурнирите. Контузените Браафхайд и Ибертшбергер са дългосрочни отсъстващи, а към тях се присъедини и Гулде. Яясле продължава с възстановяването си, Бек заради пети жълт картон също отпада, както и Томала, който е ангажиран с младежкия национален отбор на Германия.

Фрайбург ще пътува на север с изключително лоша статистика - отборът е с най-много загуби в Бундеслигата, освен това, за 13 мача хората на Сорг допуснаха 29 гола и благодарение единствено на трите си победи отбора не е последен. В предишния кръг Фрайбург не успя да победи у дома си новака Херта и дори можеше да загуби мача, след като имаше пасив от два гола срещу „Старата дама", но благодарение на дубъла на Райсингер се добра до равенството. След 13 изиграни мача гостите са на 17-то място с 11 точки и по всичко изглежда, че основната цел пред тима ще бъде борба за оцеляване. За гостите отпадат контузените Розентал, Муджа и Бикел, а състоянието на Барт все още се уточнява, но така или иначе той отпадна от групата за мача.

По принцип, всякакъв друг резултат освен победа за домакините ще бъде изненадващ, но ако играчите на Хофенхайм си въобразят, че противникът сам ще се победи, наистина може да станем свидетели на изненада.

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм- 1.61
Равен - 3.75
Фрайбург - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Хофенхайм- 1.60
Равен - 3.75
Фрайбург - 5.50

Прогноза за мача: Хофенхайм - Фрайбург 3:2

 

 


Хановер96 - Хамбургер
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 26.11.2011г.
Час: 19:30
Съдия: Цвайер

 

Хановер 96 в първите си осем мача имаше само една загуба и до началото на миналия месец се беше изкачил на второ място, но след това хората на Сломка навлязоха в лоша серия и в пет мача регистрираха три поражения. Разбира се, голямо значение за неубедителните резултати се оказаха и контузиите на основни играчи, но пък как да си обясни факта, че в този период саксонците надделяха над страшилището Байрен Мюнхен? Това говори само и единствено за непостоянство на Хановер 96. Милър, Андреасен, Карлитос и Хойлгер лекуват различни травми, а Стиндл и Конан са дисквалифицарани.

Хамбургер започна ужасяващо кампанията си и в осем мача записа шест поражения, които смъкнаха отбора на последното място в класирането, което наложи треньорска рокада и в крайна сметка Торстен Финк пое „динозаврите". Може би на някой смяната да не се стори толкова успешна, защото в първите си три мача бившият наставник на Базел регистрира три равенства, но не допусна и загуба, а ето че в предишния кръг „северняците" постигнаха първа домакинска победа от началото на кампанията(!) си. В класирането Хамбургер заема 14-то място и има в актива си 13 точки - с една над опасната зона. Гостите са без наказания Райкович и контузените Арслан, Кастелан, Сала и капитана Петрич.

Двубоят е много любопитен - Хановер96 е силен като домакин, но на практика саксонците са трети мач без победа. От друга страна, Хамбургер играе по-силно като гост и пети мач е без загуба. Според мен, не трябва да се доверяваме изцяло на домакините и разумното би било да се подсигурим и с друг знак в нашите прогнози.

Коефициенти от bet365:
Хановер96- 2.20
Равен - 3.40
Хамбургер - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер96- 2.15
Равен - 3.50
Хамбургер - 3.00

Прогноза за мача: Хановер96 - Хамбургер 1:1

 


Херта - Байер Леверкузен
Стадион: "Олимпиащадион", Берлин
Дата: 26.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Хартман


Херта може да причислим към онези отбори, които спокойно и методично се движат и постигат целите си без много шум. Новакът е с четири победи, пет равенства и четири загуби, като всичко това на този етап осигурява 10-то място на берлинчани и пет точки дистанция от опасната зона. Хората на Бабел малко се отклониха от верния път, защото в петте последни мача постигнаха само един успех, но нека не забравяме, че те имаха само две домакинства и двубои срещу някои от лидерите в лигата. Най-вероятно „Старата дама" ще излезе със схема на игра 4-2-3-1 с Ласога на върха на атаката и Еберт и Рамос по фанговете. Отл и Наймар ще започнат като титуляри в опорната зона, а Кобиашвили ще отиде на левия фланг на защитата.

Представянето на Байер Леверкузен е много противоречиво - хората на Дът допуснаха четири поражения и 16 гола в собствената си врата, като отбелязаха само 17 гола. Още по-интересно е, че леверкузенци не успяха да спечелят последните си две домакинства, но направиха навън - срещу Фрайбург и Кайзерслаутерн. Очевидно е, че тези резултати не са добри, а класирането още по-малко - „аспирините" са на седмо място с 21 точки и все още имат възмжност да се включат в борбата за класиране в Шампионската лига догодина. Гостите са без контузените Адлер, Балич, Барлета и Аугусто.

Очертава се един от най- завързаните двубои на кръга, чиито изход в голяма степен зависи от това, с какъв състав ще пристигнат гостите, няма ли да бъдат изморени „аспирините" от тежкия мач с Челси, както и дали играчите на Дът няма да се окажат "прегорели" от успеха си в Шампионската лига.

Коефициенти от bet365:
Херта- 2.87
Равен - 3.20
Байер - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Херта- 2.70
Равен - 3.30
Байер - 2.45

Прогноза за мача: Херта - Байер Леверкузен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162