Анонс на 12 кръг на немската Бундеслига


Н. Гавазов

Анонс на 12 кръг на немската Бундеслига

Майнц05 - Щутгарт
Стадион: "Кофаке-Арена", Майнц
Дата: 04.11.2011г.
Час: 21:30
Съдия: Винкман (Керкен)

Майнц05 започна кампанията си в Бунделигата с две поредни победи, но в следващите девет мача претърпя шест загуби, а в три от срещите си завърши наравно. Интересното е, че последните пет домакинства на тима завършиха с поражения, включително и от прекия конкурент Аугсбург. Лошите резултати изпратиха отбора от Райнланд-Пфалц на 15-то място в класирането само на точка от опасната зона. Тухел няма да може да разчита на Шьонхайм и Свенсон, които са контузени, както и на Сзалай, който изтърпява наказание. Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1. В центъра на отбраната Новески може да отстъпи титулярното си място на Кирхов, а Йълмаз и Шрайбер остават на пейката. Атаката ще се води от Мотинг.

Щутгарт ще пътува на север в противоречиво настроение - в последните си седем мача хората на Бруно Лабадия имат само една загуба и постигнаха четири победи, но в две поредни срещи „червените" записаха равенства, а през миналия уикенд за малко не претърпяха поражение от шампионите. В таблицата за класиране отборът е на шесто място с 18 точки и с реални шансове да се пребори за място, даващо право на участие в Шампионска лига. От групата за мача отпадат Делпиере, Аудел и Шайбер, които се намират в процес на рехабилитация. Погребняк също отпада заради разкъсано сухожилие. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Какау начело на атаката, подкрепян от Харник и Оказаки. Кузманович и Квист ще оформят двойката опорни полузащитници, Траоре ще започне мача от пейката.

Очевидно е, че домакините се намират в криза, а срещу себе си ще имат за съперник, който има само една загуба като гост, а в последните си три мача извън Бавария записа две победи и равенство! Ще бъде истинска сензация, ако Щутгарт не се възползва от слабата форма на Майнц и не спечели този мач.


Коефициенти от bet365:
Майнц05- 2.60
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц05- 2.60
Равен - 3.25
Щутгарт - 2.60

Прогноза за: Майнц 05 - Щутгарт 1:3

 

 

Вердер - Кьолн

Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 05.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Вайнер (Гийзен)

Вердер сложи край на серията си от три мача без победа, след като в предишния кръг се наложи като гост на Майнц05, което изпрати „зелено-белите" в топ4, но Томас Шааф има защо да се притеснява - неговите възпитаници продължават да допускат много и елементарни голове, което е единственото обяснение за противоречивите резултати на тима. Епидемията с контузени играчи продължава - в лазарета се намират Боених, Силвестър, Боровски, Стеванович и Авдич. Добрата новина е, че Писаро и Арнаутович са отново заедно и в съботният следобед именно те ще водят атаката на „музикантите". Схема на игра 4-1-2-1-2.

Кьолн се очертава освен като домакински отбор, който ще набира по-голямата част от своя актив на родна земя, но и като тим, който е в състояние да поднесе изненада - нека не забравяме как в средата на септември „козлите" отнесоха с 4:1 Байер Леверкузен на собствения му стадион. В последните си пет мача обаче, хората на Солбакен редуват победи със загуби и тези резултати засега гарантират на отбора място в средата на таблицата. За двубоя край река Везер отпадат контузените Андрежиньо, , Маккена, Петит, Чихи и Новакович. Тактическата постройка на гостите ще бъде традиционната за срещите навън 4-2-3-1, като на върха на атаката ще бъде Подолски, подкрепян по фланговете от Пешко и Клеменс.

В чисто статистически план това ще бъде среща между два отбора, в чиито противопоставяния помежду им съществува паритет - Кьолн е побеждавал своя съперник 32 пъти, а Вердер е успял да направи това в 31 мача. Погледнато в чисто исторически аспект, „Везерщадион" не е най-удобното място за „козлите", които за последно са побеждавали тук на 01 декември 1995 година. В сегашната ситуацията едва ли нещата биха се променили съществено. Бременци са много стабилни домакини и единствените точки, които загубиха тук бяха срещу шампиона Борусия. По-вероятно е в събота Кьолн да се прибере обратно в Северен Рейн-Вестфалия без нищо, отколкото да успее да открадне нещо при гостуването си на Вердер.

Коефициенти от bet365:
Вердер- 1.44
Равен - 4.20
Кьолн - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер- 1.45
Равен - 4.20
Кьолн - 6.75

Прогноза за: Вердер - Кьолн 2:1

 

 

Нюрнберг - Фрайбург
Стадион: "Ейси - Кредит - Щатион", Нюрнебрг
Дата: 05.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Дингерт (Талихтенберг)


Срещата между Нюрнберг и Фрайбург ще бъде дербито на аутсйдерите. Домакините са шест мача без победа и се смъкнаха на 14-то място в класирането с 12 спечелени точки. Гостите пристигат с шест загуби в последните си седем срещи и съвсем заслужено са последни със седем точки в своя актив. Едва ли в момента има за Нюрнберг по-удобен съперник от този на Фрайбург, който се очертава на този етап от шампионата като един от потенциалните отбори, които ще имат проблеми със запазване на елитния си статут.

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг- 1.72
Равен - 3.50
Фрайбург - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг- 1.72
Равен - 3.50
Фрайбург - 5.00

Прогноза за: Нюрнберг - Фрайбург 2:0

 

 


Хофенхайм - Кайзерслаутерн
Стадион: "Вирсол Рейн-Некар-Арена", Синхайм
Дата: 05.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Перл (Пулах)

Хофенхайм е с пет победи и пет загуби от началото на кампанията си, като миналата седмица по всичко изглеждаше, че хората на Станиславски ще измъкнат точката при гостуването на Шалке04, но в крайна сметка „селяните" се сблъскаха с жестоката реалност и в рамките на три минути получиха два гола. Наставникът определи след мача, че посредствеността се е превърнала в жива реалност за отбора му, но обяви, че всичко е под контрол. След 11 изиграни мача, „синьо-белите" събраха 16 точки и в момента заемат девето място в таблицата за класиране. Контузени и наказани няма, така че Станиславски е свикал под знамената тези играчи, които смята, че ще са му от полза. Атаката ще се води от Ибишевич, който ще бъде подкрепян от Обаси, Бабел и Джонсън. Съществува вариант Мусона да започне титуляр вместо Обаси, както и Салихович да е първи избор вместо Уилямс в опорната зона, но това ще бъдат лични решения на треньора.

След трагичния си старт (2 точки в пет мача), Кайзерслаутерн успя по някакъв начин да преодолее кризата и да се завърне на правилния път. В последните си три срещи „червените дяволи" имат две победи и равенство като впечатляващото е, че успехът дойде в Гелзенкирхен, а равенството в Хамбург - все традиционно неудобни места за гостуване. В момента отборът воден от Марко Курц се намира на 13-то място в таблицата за класиране и сякаш започна да се отдалечава от опасната зона. Единственият, който принудително пропуска срещата е Симунек заради натрупани картони. Родней, който се завърна в отбора след изтърпяно наказание ще започне мача от пейката, там впрочем ще бъдат също Орбан и Лукас. Изборът на нападател, който ще води атаката ще е между Итай Шехтер и Коуемаха, но това вече ще е лично решение на Марко Курц. Вероятна схема на игра 4-2-3-1.

Интересното е, че според статистиката Кайзерслаутерн все още не е побеждавал Хофенхайм. Сякаш това ще се повтори и сега - вглеждайки се в таблицата за класиране и амбициите на отборите, „червените дяволи" почти нямат шансове за успех срещу тима воден от Станиславски. Още повече, че домакините тук победиха шампиона и препънаха лидера. Но аз мисля, че нещата са само повърхностни и човек не бива да се лъже от подреждането в таблицата за класиране - Кайзерслаутерн пристига много амбициран, а Марко Курц по всичко изглежда, че напоследък намира правилните тактически решения. Ако трябва да потърсим някаква изненада в кръга, точно този мач е най-подходящ за това.

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 1.66
Равен - 3.80
Кайзерслаутерн - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хофенхайм -1.65
Равен - 3.60
Кайзерслаутерн - 5.25
Прогноза за: Хофенхайм - Кайзерслаутерн 1:1

 

 


Херта - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Олимпиащадион", Берлин
Дата: 05.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Велц (Весбаден)


Ако трябва да сложим на някого определението „най-добър катерач", то това ще бъде Херта - за 11 мача берлинчани постигнаха четири победи и четири равенства и вече имат в актива си 16 точки. В последния кръг столичани хвърлиха бомбата, побеждавайки при гостуването си Волфсбург с 3:2 в мач-трилър, който ще бъде запомнен дълго. Домакините са без Каргбо, който е с травма на бедрото. Наставникът Бабел ще събере в центъра на защитата Франц и Миятович, а начело на атаката ще постави Ласога. Почти сигурно като дясно крило ще видим Рамос, а Рафаел в жентъра на полузащитата.

Борусия М'ладбах след чудодейното си оцеляване през миналия сезон, започна сегашният също по чудодеен начин. В последните си пет мача обаче, ентусиазмът на хората на Люсиен Фавре понамаля и те допуснаха две загуби. Но през миналата седмица с волевата победа над коравия Хановер96 пък бе сложен краят на серията от три срещи без победа. Гостите ще пътуват за столицата без контузения Де Камарго, а по неизвестни причини отпадна също и Качунга. На „Олимпиящадион" атаката ще се води от Ханке и героят от миналия кръг Ройс. Щтранцл се завръща в опорната зона, в центъра на защита също така ще видим Данте. Това означава, че Бобадила и Отсу ще топлят пейката. Схема на игра 4-2-2-2.

Очертава се двубой, в който е най-разумно да играем с два знака, въпреки лекото предимство на Херта. Домакините набират скорост и не се знае кога ще понамалее ентусиазмът им - засега той е в излишък. От друга страна, не може да твърдим, че м'гладбахци са изпаднали в криза - доказа го волевата им победа в миналия кръг. Така че, срещата обещава да бъде повече от любопитна.

 

Коефициенти от bet365:
Херта - 2.25
Равен - 3.30
Борусия М'гладбах - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Херта - 2.10
Равен - 3.30
Борусия М'гладбах - 3.30

Прогноза за: Херта - Борусия М'гладбах 2:2

 

 


Байер Леверкузен - Хамбургер
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 05.11.2011г.
Час: 19:30
Съдия: Кирхер (Ротенбург)

Байер Леверкузен загуби незаслужено от Валенсия през седмицата в двубой от Шампионската лига, а в първенството на Германия „аспирините" вече записаха 4 поражения и общо взето колебливото представяне на отбора намира отражение в осмото място в класирането, което заемат хората на Робин Дът. Адлер, Барнета, Белараби, Ортега и Аугусто отпадат за мача поради контузии. Не е ясно дали Балак ще започне като титуляр - тук опцията е той да бъде заместен от Ролфес. Интересно е решението на старши-треньора да постави начело на атаката Кислинг и Дердийок, зад двамата нападатели Шюрле.

Двубоят в Леверкузен ще бъде всъщност първо гостуване на Хамбургер под ръководството на Торстен Финк. Новият наставник на „динозаврите" остави смесени чувства - „ротхозен" не успя да победи у дома си Волфсбург и Кайзерслаутерн, което на този етап оставя тима на 16-то място в подреждането с девет точки от 11 мача. Гостите са без контузените Брума, Петрич, Личевич и Арслан, както и наказаните Райкович и Степанек. По такъв начин, атаката ще се води от Гереро и Берг, а по фланговете ще се разположат Торе и Янсен.

Общо взето, за гостите се очертава много труден мач. Байер ще опита не само да се реабилитира пред собствената си публика за неуспеха в Испания, но и да надгради постигнатото в предишния кръг на Бундеслигата. Хамбургер пък пристига без водещите си футболисти Петрич и Райкович, което значително намалява възможността за някакъв успех, дори и частичен. Единственият шанс, на който биха се надявали „динозаврите", това е противникът им все още да изморен от мача през седмицата.


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.61
Равен - 3.75
Хамбургер - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.60
Равен - 3.75
Хамбургер - 5.50

Прогноза за: Байер Леверкузен - Хамбургер 3:1

 

 

Хановер96 - Шалке04

Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Дата: 06.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия:


Хановер 96, след победата си при гостуването над Копенхаген в Лига Европа, ще приеме друг участник в турнира - Шалке 04. Саксонците редуват в последните си срещи победи със загуби, като в предишния кръг претърпяха поражение срещу Борусия М'гладбах, а седмица по-рано победиха Байерн Мюнхен. В момента отборът воден от Мирко Сломка е на седмо място в класирането с 18 спечелени точки. Домакините са без контузените Милър, Андреасен, Карлитос и наказания Шмайдебах.

Шалке 04 не успя да победи гръцкия АЕК Ларнака у дома си в мач от Лига Европа и сега ще трябва да съсредоточи своето внимание към поредния кръг в Бундеслигата, където „миньорите" са изправени пред много тежко гостуване, а любителите на немския футбол с интерес очакват сблъсъка между двата участника във втория по значимост европейски клубен турнир. В последните си пет мача от вътрешното първенство Шалке записа четири победи и допусна само една загуба - при домакинството си срещу Кайзерслаутерн, която мнозина специалисти определиха като сензация. „Кобалтовите" ще пътуват за Саксония без Фьорман, Хоогланд, Кения и Клуге - всичките с контузии. Към момента на изготвяне на настоящата прогноза, не е ясно състоянието на Хунтелаар, но след мача с АЕК тази вечер, най-вероятно холандецът е със счупен нос, което прави участието му в мача под въпрос.

Не може да има никакви съмнения, че двубоят в събота ще бъде гвоздеят на кръга - това е среща между два отбора, които са участници в Лига Европа, освен това, Хановер и Шалке имат амбицията догодина също да участват в европейските турнири, а двубоите помежду им през последните години са били винаги интересни. Според мен, победител в предстоящия сблъсък ще бъде отборът, който най-бързо се възстанови от двубоите си тази вечер.

Коефициенти от bet365:
Хановер96 - 2.70
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.45

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер96 - 2.70
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.45

Прогноза за: Хановер96 - Шалке04 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168