Анонс на 3-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 3-ия кръг в Бундеслигата

От началото на новия сезон в Бундеслигата изминаха само два кръга, но интересни събития в немския шампионат изобщо не липсват. Така, след като на старта шампионът Дортмунд тръгна със страхотна победа срещу Хамбургер, във втория рунд Черно-жълтите изненадващо преклониха глава пред Хофенхайм. Байерн пък успя да поправи фалстарта срещу Гладбах с измъчен успех над Волфсбург. Друг от най-силните отбори в лигата в лицето на Леверкузен също загуби още в първия кръг, ала, както и Байерн, седмица по-късно спечели първите си три точки през кампанията. Хората на Робин Дут пребориха Вердер с минималното 1:0 в дербито на предния кръг.

В същото време двата големи хита от миналата година, Майнц и Хановер, се справиха съответно с Фрайбург и Нюрнберг и така след два изиграни рунда оглавяват класирането с пълен актив от точки, като челната тройка се допълва от Щутгарт, който има четири пункта на сметката си.

В дъното на таблицата пък намираме Кайзерслаутерн и Кьолн. И докато Червените дяволи имат една завоювана точка, то Козлите все още не са спечелили нищо, след като паднаха и в двете си срещи от началото на сезона.

Интересното е, че тази седмица един срещу друг ще се изправят именно Кьолн и Кайзерслаутерн и една победа със сигурност ще подейства положително на тима, който ще се поздрави с нея. Иначе гвоздеят от програмата на третия кръг без съмнение е знаменитият дуел между Юга и Севера или, казано с други думи, Байерн - Хамбургер. Предпоставки за зрелище обаче има и в срещата между Щутгарт и Леверкузен.



Гладбах - Волфсбург

19.08.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Щадион им Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Маркус Шмидт


Гладбах и Волфсбург ще премерят сили в петъчния мач тази седмица. След първите два кръга Кончетата са завоювали четири пункта, а Вълците - три. В последния кръг играчите на Люсиен Фавр завършиха при равенство 1:1 с Щутгарт и по този начин в момента отборът заема четвъртата позиция в подреждането. Само едно място по-надолу в класирането откриваме отбора на Волфсбург, който в предходния кръг понесе неприятно поражение с 0:1 от Байерн. Момчетата на Феликс Магат играха силно срещу Баварците и определено няма от какво да се срамуват. Изобщо Волфсбург досега загатва, че тази година ще изпълнява доста по-сериозна роля в първенството, тъй че в този случай можем да заложим на Вълците.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 2.62/2.55
Равен - 3.30/3.40
Волфсбург - 2.62/2.55


Прогноза: Гладбах - Волфсбург 0:2



Аугсбург - Хофенхайм

20.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Съдия: Маркус Вингенбах


Това наистина е един доста любопитен двубой. Аугсбург, който е абсолютен дебютант в Бундеслигата, регистрира две ремита дотук през кампанията. Последното от тях дойде срещу Кайзерслаутерн (1:1) и с това футболистите на Йос Лухукай показват, че ще се борят здраво за своето място в немския елит. За да останат в Бундеслигата, аугсбургци обаче трябва и да печелят своите срещи. Задаващият се мач с Хофенхайм изглежда нелоша възможност за постигането на тази цел, но в последните сезони гостите се утвърдиха в най-горното ниво на немския футбол, което при всички положения си е достатъчно показателен факт за техния потенциал.

Той пролича ясно и в предишния кръг, когато хофенхаймци биха първенеца Дортмунд с 1:0. Не само заради това подопечните на Холгер Станиславски имат предимство спрямо своя опонент. Твърде неясно обаче е дали то ще повлияе на крайния резултат от мача.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Аугсбург - 2.80/2.70
Равен - 3.30/3.20
Хофенхайм - 2.50/2.55


Прогноза: Аугсбург - Хофенхайм 1:1



Байерн - Хамбургер

20.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Михаел Вайнер

Голяма чест, ала и същевременно с това огромна отговорност е нарядът, който Михаел Вайнер получи за сблъсъка между Байерн и Хамбургер. Много вероятно е 42-годишният арбитър да бъде затрупан с работа в съботния следобед не само предвид историческия фактор в двубоите между Баварците и Ротхозен, а също и заради тяхното моментно състояние и класиране в шампионата.

След като вече се проведоха първите два рунда от новата кампания, мюнхенци имат три точки в актива си, а Хамбургер - едва една. Понастоящем Байерн се намира на 11-о място в таблицата, докато хамбургци заемат още по-незавидната 16-а позиция. В миналия рунд възпитаниците на Юп Хайнкес изтръгнаха победата срещу Волфсбург след късен гол на Луиш Густаво. Хамбургер пък пропусна да спечели срещу Херта и в крайна сметка трябваше да се задоволи с равенството 2:2.

Както вече споменавахме в своите публикации, през това лято в Хамбург извършиха сериозни промени в кадрови план и на наставника Йонинг ще му трябва време, за да сработи състава. Все пак радостна вест за младия треньор е възстановяването на Маркус Берг. Шведският нападател преодоля травмата в скакателната става и вече поднови тренировки. Въпреки това Берг още не е готов да изиграе пълни 90 минути. Шведът вероятно ще бъде включен в групата за мача с Байерн и, според самия Михаел Йонинг, е възможно той да се появи на терена за 15-20 минути.

В лагера на домакините пък не могат да разчитат единствено на Брено, който продължава да лекува контузия.

Така или иначе отсъствието на бразилеца надали ще се отрази по някакъв начин върху изявите на Байерн, който в сряда победи Цюрих с 2:0 и се приближи сериозно към влизане в групите на Шампионската лига. Независимо от това на "Алианц Арена" са наясно, че реваншът в Швейцария няма да бъде протоколен, и Филип Лам и сие ще трябва да се представят добре, ако не искат да си навлекат излишни проблеми. Стартът на този сезон е тежък за немския рекордьор по титли и, освен мачовете с швейцарския вицешампион и Хамбургер, в следващия кръг от Бундеслигата Байерн ще срещне Шалке. Със сигурност хората на Хайнкес ще искат да победят във всички тези срещи, затова и тук единицата изглежда логичен знак.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Байерн - 1.33/1.36
Равен - 5.00/4.50
Хамбургер - 9.00/8.50


Прогноза: Байерн - Хамбургер 3:1



Дортмунд - Нюрнберг

20.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Феликс Цвайер


Твърдият фаворит в тази среща несъмнено е Дортмунд. Този статут обаче не само че не гарантира спечелването на трите точки, но и задължава състезателите на Юрген Клоп да направят силен мач. Трудно можем да кажем, че те сториха това в предния кръг, в който Дортмунд падна с 1:0 от Хофенхайм. Съперник на дортмундци този път е Нюрнберг, който в предходната кампания се доказа като един труден за побеждаване отбор. Макар в последния рунд момчетата на Дитер Хекинг да отстъпиха с 1:2 на Хановер, те биха могли да си тръгнат с нещо от "Сигнал Идуна Парк" и ако шампионът не желае това да се случи, ще трябва да покаже качествена продукция.

Очевидно двубоят с Нюрнберг се явява един минитест за Клоп и неговите подопечни. Като цяло учителят и неговите ученици се справят много добре със задачите си и вероятността тази традиция да продължи не е никак малка.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Дортмунд - 1.28/1.30
Равен - 5.00/4.75
Нюрнберг - 11.00/10.00

Прогноза: Дортмунд - Нюрнберг 2:0




Щутгарт - Леверкузен


20.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Петер Гагелман


Щутгарт приема Леверкузен в един от двубоите в този рунд, които приковават нашето внимание. Това е така, защото двата отбора имат солидни традиции в немския футбол и доста често се борят за върховите места в класирането.

В тази връзка през този сезон се очакват добри изяви от страна и на леверкузенци, и на щутгартци. Дотук хората на Бруно Лабадия се представят малко по-силно, като те са четвърти с четири точки. Аспирините пък са 12-и с пункт по-малко на сметката си. В предния кръг Щутгарт записа равенство срещу Гладбах (1:1), докато Леверкузен постигна важен успех с 1:0 над Вердер. Победното попадение за Аспирините бе дело на Михал Кадлец, но и младият вратар Бернд Лено, който играе под наем именно от Щутгарт, също свърши добре своята работа. Както е известно, Леверкузен привлече 19-годишния страж като заместник на контузения Рене Адлер. Иначе в лазарета на Заводския отбор понастоящем се намират още Фабиан Гийфер, Бастиан Очипка и Транкило Барнета.

От друга страна, наставникът на Швабите Лабадия няма да може да заложи на Матио Делпиер, Георг Нийдермайер и Ермин Бичакчич, които са с травми, както и на Йоан Одел и Юлиан Шийбер, които имат да наваксват изоставане във физическата подготовка. И двата отбора обаче разполагат с достатъчно на брой качествени играчи, така че липсата на гореизброените футболисти може спокойно да бъде компенсирана.

Накрая, както обичайно, идва ред и на даването на прогноза. В настоящата ситуация това начинание не изглежда никак лесно. Силите в дуела между Щутгарт и Леверкузен са доста изравнени и може би хиксът е най-адекватният знак, на който може да се спрете.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Щутгарт - 2.30/2.30
Равен - 3.40/3.40
Леверкузен - 3.00/2.88


Прогноза: Щутгарт - Леверкузен 2:2



Вердер - Фрайбург

20.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Петер Зипел


На всяка цена Вердер ще иска да победи в този мач, след като в миналия кръг допусна загуба с 1:0 от Леверкузен, пропускайки да спечели точка от гостуването си на "БайАрена". В момента Зелено-белите се намират на осмо място с три точки, което определено не е желаната цел пред отбора от Северна Германия. Противникът на Вердер в този кръг Фрайбург пък е 14-и с един пункт в своя актив. Предната седмица момчетата на Маркус Зорг преклониха глава пред Майнц (1:2) и сега ще опитат всичко възможно, за да изтръгнат нещо от тежката визита в Бремен. Вердер обаче ще гони победата докрай и надали ще изпусне трите точки.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Вердер - 1.55/1.60
Равен - 4.00/3.75
Фрайбург - 6.00/5.50


Прогноза: Вердер - Фрайбург 4:2




Кьолн - Кайзерслаутерн

20.08.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Кнут Кирхер


Кьолн и Кайзерслаутерн са тимовете, които заемат последните две позиции в подреждането. Козлите все още нямат спечелена точка на сметката си, след като в предния рунд бяха разбити от Шалке с 5:1. Лаутерите пък вече взеха първия си пункт, завършвайки наравно 1:1 с Аугсбург предишната седмица. Фаворит в срещата между Кьолн и Кайзерслаутерн няма, но все пак факторът домакинство при всички положения ще бъде плюс за Козлите, които през миналия сезон показаха серия силни игри пред собствени трибуни.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кьолн - 2.30/2.30
Равен - 3.30/3.20
Кайзерслаутерн - 3.10/3.00


Прогноза: Кьолн - Кайзерслаутерн 2:1




Майнц - Шалке

21.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Съдия: Гюнтер Перл


Майнц домакинства на Шалке в първия мач от неделната програма на кръга. Играчите на Томас Тухел са безупречни дотук през сезона, след като записаха две победи в първите два кръга. В първия рунд Майнц се наложи с 2:0 над Леверкузен, а предната седмица отборът порази Фрайбург с 1:2. В предходния кръг Кралскосините също се поздравиха с успех, след като разгромиха Кьолн с 5:1. Тимът обаче загуби от Щутгарт с 3:0 на старта на кампанията и затова в момента се намира едва на шеста позиция в таблицата.

Очевидно мачът между Майнц и Шалке предвещава доста интересни събития, а що се отнася до крайния изход от него, не бихме се изненадали толкова, ако Майнц продължи победния си рейд.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Майнц - 2.50/2.40
Равен - 3.30/3.40
Шалке - 2.75/2.70


Прогноза: Майнц - Шалке 3:2




Хановер - Херта

21.08.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Роберт Хартман


Заедно с Майнц Хановер е другият отбор, който успя да спечели и двата си двубоя от началото на сезона. В първия рунд Червените се справиха с Хофенхайм (2:1), а във втория надделяха над Нюрнберг със същия резултат. Вчера възпитаниците на Мирко Сломка пък победиха Севиля отново с 2:1 в среща от плейофния кръг на Лига Европа, като с това хановерци показват отчетливо, че в момента се намират в много силна форма.

От тази гледна точка гостуването на "АВД-Арена" ще бъде доста трудна мисия за Херта. Столичани загубиха с минималното 0:1 от Нюрнберг в първия кръг от кампанията, а една седмица по-късно съумяха да завоюват точка от визитата си на Хамбургер (2:2). Понастоящем футболистите на Маркус Бабел заемат неприятното 15-о място в класирането, така че можем да бъдем сигурни, че Херта ще играе единствено за победа в Хановер. Въпреки това шансовете за успех на Старата госпожа не са особено големи поради факта, че Хановер наистина е набрал скорост.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хановер - 2.20/2.20
Равен - 3.30/3.20
Херта - 3.30/3.20


Прогноза: Хановер - Херта 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187