Анонс на 2-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 2-ия кръг в Бундеслигата

Сезонът в Бундеслигата вече започна, като миналата седмица се изиграха двубоите от първия кръг на първенството. Началото на новата кампания в шампионата бе сложено с дербито между Дортмунд и Хамбургер, което шампионът на Германия спечели с категоричното 3:1. Летящ старт на сезона записа и Щутгарт. Момчетата на Бруно Лабадия постигнаха класически успех над Шалке и отправиха сериозно предупреждение към останалите отбори в Бундеслигата. Друг тим, който спечели три точки на старта на лигата, бе Вердер, който надделя над Кайзерслаутерн с 2:0. И докато победите на Дортмунд, Щутгарт и Вердер не бяха толкова неочаквани, то успехът на Гладбах насред "Алианц Арена" безусловно бе голямата сензация в първия рунд от първенството. Кончетата поразиха Байерн с 0:1 и с това мюнхенци се препънаха още в самото начало на кампанията.

Възпитаниците на Юп Хайнкес обаче ще могат да се реваншират за поражението от Гладбах още тази седмица. Байерн гостува на Волфсбург в един от най-интригуващите мачове в кръга, като всички фенове на Червените със сигурност ще очакват победа на своите любимци. Друга среща, която предизвиква по-голям интерес и която от Futbol-TV ще анонсираме по-подробно, е тази между Хамбургер и Херта. Разбира се, няма да пропуснем да Ви запознаем и с всичко най-важно около дербито на рунда, в което един срещу друг ще излязат Леверкузен и Вердер.



Фрайбург - Майнц

13.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург


Фрайбург и Майнц бяха два от тимовете, които през последната година поднесоха приятни изненади с доброто си представяне. И двата отбора завършиха в първата половина на таблицата, като фрайбургци заеха деветото, а Майнц - петото място в крайното класиране. По този начин хората на Томас Тухел си спечелиха билети за Лига Европа, където обаче те вече бяха елиминирани от Газ Метан.

За сметка на това Майнц стартира новия сезон в Бундеслигата с престижна победа с 2:0 над вицешампиона Леверкузен. В същото това време Фрайбург завоюва точка от визитата си на новака Аугсбург, след като мачът между двата отбора приключи при резултат 2:2. Сега на дневен ред за южняците е домакинството на бойкия тим на Майнц, който засега показва, че отпадането от евротурнирите е по-скоро нещастно стечение на обстоятелствата. В това твърдение има немалка доза истина. Амбциите на гостите, които от тази година се радват на нов стадион, са големи, така че футболистите на Тухел при всички положения ще затруднят своя съперник. Дали обаче силите им ще стигнат, за да си тръгнат с трите пункта от "Баденова-Щадион", не е толкова сигурно, ала все пак едната точка е напълно постижима цел за Майнц.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
 
Фрайбург - 2.30/2.50
Равен - 3.40/3.15
Майнц - 3.00/2.80


Прогноза: Фрайбург - Майнц 1:1



Хамбургер - Херта

13.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург


Както вече казахме, това е един от топдвубоите в този кръг. Вероятно ще има хора, които няма да се съгласят с това определение, защото Херта е новак в лигата. Този факт обаче надали е достатъчно силен аргумент, тъй като Старата госпожа има големи традиции в немския елит, а надали една година отсъствие от него може осезателно да наруши това статукво.

Все пак този статут на столичани не им гарантира мястото в Бундеслигата и в предходния сезон Кайзерслаутерн се убеди прекрасно в това. Лаутерите трябваше да положат неимоверни усилия, за да се задържат в първия ешелон. Нарочно направихме това сравнение между Херта и Кайзерслаутерн, защото игачите на Маркус Бабел паднаха от Нюрнберг с 0:1 в първия кръг. Вярно е, че нюрнбергци са корав тим, но Херта трябва да се стреми към по-добри резултати на свой терен, ако иска да запази елитния си статут.

Не че не е възможно берлинчани да печелят точки и като гост, но все пак за Старата госпожа ще бъдат жизненоважни именно спечелените точки от домакинствата.

Сега обаче пред Херта предстои гостуващ двубой, и то срещу един силен противник като Хамбургер. В предния кръг Ротхозен не успяха да стигнат до нещо повече от 3:1 срещу първенеца Дортмунд. Състезателите на Михаел Йонинг ще искат да заличат този негативен резултат с победа срещу Херта.

Треньорът на хамбургци може да бъде доволен, че с изключение на контузените Гереро и Качар ще може да разчита на всичките си останали футболисти. В лагера на гостите пък положението е още по-добро, като треньорът Бабел вече може да разчита на Томас Крафт и Роман Хубник, които се възстановиха от своите травми.

Въпреки това фаворитът в тази среща си остава Хамбургер, който през текущото лято промени значително своя облик, целейки да изгради един отбор за бъдещето. В мача с дортмундци, който, макар да бе загубен от подопечните на Михаел Йонинг, видяхме някои хубави неща от страна на Хамбургер. Плюс това в момента Дортмунд е висока летва за всички тимове в шампионата, тъй че поражението на хамбургци не е толкова разочароващо. Още повече че в събота отборът ще изиграе и първия си мач пред собствени трибуни, което също може да повлияе върху крайния изход от срещата с Херта.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хамбургер - 1.95/1.90
Равен - 3.60/3.50
Херта - 3.60/3.75


Прогноза: Хамбургер - Херта 2:1



Хофенхайм - Дортмунд

13.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Вирзол Райн-Некар-Арена", Зинсхайм


Хофенхайм спечели четири пункта от двата си мача с Дортмунд през предишната кампания. Не само заради тези добри резултати обаче хофенхаймци имат своите шансове да измъкнат нещо от шампиона и в задаващия се двубой между двата отбора. Освен това в последния рунд момчетата на Холгер Станиславски отстъпиха с 2:1 на Хановер и мачът с Черно-жълтите се явява възможност за печелене на пунктове.

Все пак тази мисия няма да бъде никак лесна за изпълнение. Играчите на Юрген Клоп демонстрираха страхотен футбол срещу Хамбургер и успехът с 3:1 бе най-малкото, което можеха да направят Черно-жълтите. Естествено, тук предимството е изцяло на страната на Дортмунд и ако трябва да бъдем честни, Хофенхайм трудно би избегнал поражението от първенеца.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хофенхайм - 4.50/4.75
Равен - 3.75/3.60
Дортмунд - 1.72/1.70


Прогноза: Хофенхайм - Дортмунд 0:2




Нюрнберг - Хановер

13.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг


Нюрнберг приема Хановер в среща от този първи рунд. Домакините спечелиха с 0:1 срещу Херта преди седмица, Хановер пък се наложи с 2:1 над Хофенхайм. Успешното начало и за двата отбора със сигурност ще ги мотивира да търсят победата и в двубоя на "ИзиКредит-Щадион". Мачът изглежда изключително равностоен и затова най-доброто решение, което може да се вземе в тази ситуация, е да се заложи на хикса.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Нюрнберг - 2.30/2.15
Равен - 3.40/3.30
Хановер - 3.00/3.15


Прогноза: Нюрнберг - Хановер 2:2




Шалке 04 - Кьолн

13.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен


В миналия кръг Шалке понесе класическо поражение от Щутгарт. Същото нещо стори и Кьолн в срещата си с Волфсбург. Надали стартът на новия сезон можеше да бъде по-лош за Миньорите и Козлите. Те при всички положения вече са забравили за разочарованията, които преживяха в предния рунд, защото тази седмица се задават срещите от втория кръг, а още един слаб резултат ще дойде в повече на Шалке и Кьолн. Че двата тима ще гонят до дупка спечелването на трите точки, е пределно ясно, но шансовете им за победа не са еднакви. Предимството е на страната на Шалке не само заради фактора домакинство, а изобщо заради по-високата класа на Бенедикт Хьоведес и компания. Тук спокойно може да се потърси единицата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Шалке - 1.61/1.57
Равен - 3.80/3.75
Кьолн - 5.50/5.75


Прогноза: Шалке - Кьолн 3:1




Волфсбург - Байерн

13.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург


Волфсбург и Байерн отново се срещат в началната фаза от сезона, след като преди година двата отбора откриха кампанията в Бундеслигата. Тогава Баварците постигнаха труден успех с 2:1. Тази година обаче мюнхенци не се насладиха на сполучлив старт на сезона, след като претърпяха конфузно поражение с 0:1 от Гладбах. По съвсем различен начин се представиха Вълците, които биха Кьолн с изразителното 0:3. Следващото изпитание пред хората на Феликс Магат ще бъде далеч по-трудно и Волфсбург ще трябва да покаже още по-силна игра, за да пречупи Баварците.

Съмнявам се, обаче че има някой в Байерн, който си мисли за подобно развитие на нещата. Всички в баварския гранд се обединиха около бързото коригиране на фалстарта срещу Кончетата. Плюс за Червените е, че техният Наставник Хайнкес може да ползва услугите на всичките си играчи, освен тези на Брено, който все още лекува контузия. В допълнение към това немските национали в тима при всички положения ще бъдат на гребена на вълната, след като изковаха впечатляващ успех с 3:2 срещу Бразилия.

Участие в победата над Селесао взе и един футболист на Волфсбург в лицето на Кристиан Треш. 23-годишният халф, който игра като десен бек срещу Бразилия, е едно от новите попълнения в състава на волфсбургци. На "Фолксваген Арена" възлагат много надежди на Треш, което обаче не може да се каже за турския национал Тунджай. 29-годишното крило дойде при Вълците от Стоук в началото на тази година, но дотук то така и не може да се нагоди към играта на отбора. Друг състезател на Волфсбург, Томас Каленберг, пък поднови тренировки с Вълците и е готов да положи всички усилия, за да навлезе отново във форма.

Все пак по всяка вероятност Каленберг няма да започне като титуляр срещу Байерн. Наставникът Феликс Магат има още доста класни футболисти на свое разположение, като един от тях в лицето на Хасан Салихамиджич познава отлично Баварците. Несъмнено Брацо може де бъде скритото оръжие на Волфсбург в дуела с Байерн, който ще гони задължителна победа на "Фолксваген Арена". Баварците неведнъж са показвали, че обичат такива ситуации, затова Ви съветваме да заложите на тях.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Волфсбург - 4.00/4.00
Равен - 3.75/3.75
Байерн - 1.83/1.80


Прогноза: Волфсбург - Байерн 1:2




Гладбах - Щутгарт

13.08.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Щадион им Борусия-Парк", Мьонхенгладбах


През целия минал сезон Гладбах и Щутгарт се бореха неистово за своето оставане в най-горното ниво на немския футбол. Двата отбора се справиха успешно с тази задача и през настоящата година Кончетата и Швабите ще се постараят максимално, за да не изпаднат отново в толкова тежко положение. Надежда, че това ще се случи, има, като в първия рунд както Гладбах, така и Щутгарт се поздрави с победа. Състезателите на Люсиен Фавр излъгаха Байерн с 0:1, докато щутгартци спечелиха с 3:0 срещу Шалке. Подопечните на Бруно Лабадия ни предложиха много грамотен футбол и освен трите гола, атакуващите футболисти на отбора можеха да вкарат и още попадения.

Най-важното обаче е тимът да играе добре, а с това ще дойдат и положителните резултати. Тъй че, ако Щутгарт повтори представянето си от първия кръг, Гладбах надали ще намери сили да се противопостави на противника си.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 2.50/2.45
Равен - 3.40/3.30
Щутгарт -  2.70/2.70


Прогноза: Гладбах - Щутгарт 1:4

Кайзерслаутерн - Аугсбург

14.08.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн


В неделния следобед Кайзерслаутерн посреща Аугсбург, който през този сезон дебютира в Бундеслигата. Първата среща за аугсбургци в немския елит не протече толкова зле и тимът завоюва един пункт, след като регистрира реми 2:2 с Фрайбург.

От друга страна, Червените дяволи допуснаха загуба с 2:0 от Вердер. Този резултат със сигурност не устройва никого при Червените дяволи и затова успехът срещу аугсбургци ще бъде задължение. Разбира се, Лаутерите имат предимство спрямо своя опонент, и то не се изразява само в традициите, а също и в качеството.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кайзерслаутерн - 1.83/1.80
Равен - 3.50/3.50
Аугсбург -  4.20/4.33


Прогноза: Кайзерслаутерн - Аугсбург 1:0

 

Леверкузен - Вердер

14.08.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен


С дербито между Леверкузен и Вердер ще бъде затворен вторият кръг от тазгодишния сезон в Бундеслигата. Като цяло в последните десетина години това са два от отборите, които редовно се борят за разпределението на челните места в крайното подреждане.

Тук трябва да наблегнем на израза като цяло, тъй като има сезони, в които Аспирините и Зелено-Белите се представят далеч под нивото си. Именно такъв бе случаят за Вердер през последната година, когато хората на Томас Шааф финишираха едва на 13-а позиция в таблицата.

Не така обаче стояха нещата за Леверкузен, който изнесе много силен сезон и завърши на второ място в крайното класиране. По този начин тимът си осигури участие в групите на Шампионската лига, а това, както добре знаем, носи и много добри приходи.

Въпреки това новата кампания не стартира добре за момчетата на Робин Дут, след като те паднаха с 2:0 от Майнц в първия кръг от Бундеслигата. Със същия резултат Вердер пък сломи Кайзерслаутерн и феновете на бременци започнаха да се усмихват след толкова много страдания, които изживяха в предходния сезон.

Що се отнася до крайния изход от сблъсъка между Леверкузен и Вердер, най-адекватно ще постъпите, ако заложите на равния резултат.


Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Леверкузен - 1.83/1.90
Равен - 3.60/3.40
Вердер - 4.20/4.00


Прогноза: Леверкузен - Вердер 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
267