Майер: Нойер е рисков играч


Н. Гавазов

Майер: Нойер е рисков играч

В своята експертна колонка в TZ, Сеп Майер описва много подробно очакванията си за предстоящата игра на националния отбор на Германия срещу Бразилия, а също така се изказа по темата Нойер. Според бившият немски национал, младият вратар е рискован вратар - черта, благодарения на която може да излезе от всяка опасна ситуация и поради това не бива да бъде обвиняван за грешката си в двубоя с Борусия през уикенда.

„Предстои ни да видим много интересен дуел между немци и бразилци. Но нека бъде ясно: приятелски мач няма да има! Това е самата футболна класика, както срещу англичаните, холандците, италианците и аржентинците. И най-приятното е, че няма защо да се боим този път от Бразилия. Имаме негативен баланс срещу тях, но това е статистика отпреди 100 години и не бива да и обръщаме никакво внимание", пише Майер.

„Много обнадеждаващо изглеждат също така блоковете, които са в отбора - преди национала се оформяше от играчи на Байерн и Борусия, а сега от Борусия и баварците. Винаги съм твърдял, че по този начин се обиграват по-лесно различните части на тима. А най-хубавото е, че Льов разполага с време да работи с отбора, защото футболистите са в негово разположение по няколко дни", продължава легендарният вратар.

„Относно Нойер - недейте толкова дълго да обсъждате грешката му срещу Борусия. Той притежава рискован стил на игра, благодарение на което може да решава в своя полза много опасни ситуации. Но слепите експерти това не го виждат, а си пишат каквото си знаят и са решили, че ще е по-интересно на читателя. За това ще им кажа, че нямат право да критикуват момчето. Защото Нойер спокойно ще преживее този епизод и ще започне добре да управлява своите колеги", завършва Майер.

 

  Сподели
190