Рангник иска Раул в Шалке, отрича интерес от Малага


И. Ангелов

Рангник иска Раул в Шалке, отрича интерес от Малага

Треньорът на Шалке 04 Ралф Рангник затвори вратата за нападателя Раул, въпреки информациите за интерес от Малага. Според слуховете страната от Примера Дивисион иска да върне 34-годишния в Испания, след като се видя, че Раул бе силата, която избута Шалке до финалните фази на Шампионска лига миналия сезон.

Но Рангник каза пред Bild am Sonntag: "Защо да продаваме Раул? Няма запитвания за него от други отбори. Дори не мислим да го продаваме. Раул е тук и ние го оценяваме. Той ни помогна да преминем на по-високо ниво. Искаме да го използваме по най-добрия начин." 

Раул завърши топ-реализатор на тима с 19 попадения миналия сезон и имаше слухове, че е недоволен от позицията си зад нападателя. Рангник отрече това: "За мен, Раул играе като Феликс Магат, атакуващ халф. Затова игра там срещу Интер, когато вкара 2 гола и подаде за още толкова. Най-силното му оръжие са опасните пасове зад гърба на отбраната и головете му."

"Той не е недоволен. Говорихме с него над час по време на лагера ни. Вижда се в тази позиция и иска да играе там. Доволен е, че акцентираме над важността му в тренировките."

  Сподели
183