Хумелс се подигра на Висшата лига


И. Ангелов

Хумелс се подигра на Висшата лига

Защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс се пошегува с Висшата лига, след като всички отбори на Англия отпаднаха от Шампионска лига и Лига Европа тази седмица. В сряда бившият клуб на Хумелс Байерн Мюнхен изхвърли Арсенал от състезанието, осигурявайки победа с 1:0 на "Алианц Арена", за да триумфира с общ резултат 3:2, докато Дортмунд победи Атлетико, за да продължи и към полуфиналите.

Сега германският национал се подигра със стереотипа за "Фермерската лига“, насочен към Бундеслигата от някои английски фенове с репликата "Добра реколта тази седмица, колеги фермери“.

Отборите от Висшата лига се представиха добре в Европа през последните сезони, като Манчестър Сити спечели Шампионската лига през миналия сезон, Ливърпул изпусна на косъм Мадрид на финала от предходната година, а Челси спечели състезанието през 2021 г. Но 2024 г. е различна история – всички Английските клубове вече са отпаднали от ШЛ и Лига Европа, докато три германски клуба са в полуфиналите на съответните турнири. Полуфиналистът от Лига на конференциите Европа Астън Вила остава единственият представител на Висшата лига в Европа.

Хумелс каза: "Добра реколта тази седмица, мои колеги фермери“, насочвайки шегата за фермерската лига към своите английски съперници.

Дортмунд е изправен пред тежко изпитание в полуфиналите на Шампионската лига, като ПСЖ стои на пътя им към първи финал на ШЛ от сезон 2012/13, когато бяха заведени там от Юрген Клоп. С титлата в Бундеслигата, която вече спечели Байер Леверкузен, европейски трофей ще бъде основната цел както на Дортмунд, така и на съперника им Байерн Мюнхен.

  Сподели
263