Тухел: Поемам отговорност


Н. Гавазов

Тухел: Поемам отговорност

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел коментира загубата с 3:0 от Байер Леверкузен с 0:3 в мач от 21-вия кръг в германската Бундеслига.

"Поемам отговорност за нашия тактически подход в мача срещу Байер. Имахме цяла седмица за подготовка.

Моята работа е да давам идеи и да убеждавам моите играчи, че това е правилният подход. За съжаление, днес не се получи много добре - това не е първият и не последният път в моята треньорска кариера. Подготвяхме се добре в продължение на една седмица и очаквахме много от себе си, но накрая се прибрахме с празни ръце.

Трябва да се подобрим, трябва да спазваме стандартите. Доминирахме в мача от самото начало, без да представляваме заплаха.

Не можеш да загубиш с петима защитници. Още повече, че нарочно играхме с толкова защитници. Първият гол не трябваше да се случва. Бе елементарен. Всички заспаха.

В Англия има добро неписано правило, че когато дадеш играч под наем, той не може да играе срещу теб. Това има смисъл за мен. Това правило, за съжаление, не съществува в Германия. Сега станахме жертви на това.

Поздравих Станишич, защото в момента той е играч на Байер. Всичко зависи от нас. Няма да губим надежда. Ще се опитаме да направим всичко до последния мач. Сега Байер се възползва от шанса си да увеличи разликата. Всичко, което можем да направим, е да проявим реакция и да продължим. Това е нашият план", заяви Тухел.

  Сподели
158