Байерн ще триумфира срещу Щутгарт


Н. Атанасов

Байерн ще триумфира срещу Щутгарт

Щутгарт – Байерн Мюнхен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 19:30

По всичко личи, че и през настоящия сезон Щутгарт ще е активно замесен в битката за оцеляване. В предишния кръг "швабите“ инкасираха четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата и общо 11-та до момента. Този път възпитаниците на Бруно Лабадия отстъпиха с 1:2 на гости на последния Шалке 04.

Поражението остави Щутгарт с 19 точки, като южняците се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки спасителното 15-то място благодарение на по-добрите си показатели спрямо Хофенхайм и Бохум, които са със същия актив.

Отсъстващи за домакините са Гираси и Соса.

Байерн Мюнхен изнесе футболна лекция на претендента за титлата Унион Берлин и след победа с 3:0 се върна на върха в класирането на Бундеслигата. Баварците показаха който е грандът в Германия и не позволиха на скромния тим от столицата дори да помисли, че може да измъкне поне точка от "Алианц Арена". Двубоят бе очакван с интерес, тъй като двата отбора бяха с по 43 точки, но Байерн приключи интригата за едно полувреме. Ерик Максим Чупо-Мотинг откри резултата в 31-а минута, Кингсли Коман удвои в 40-а, а в самия край на първата част Джамал Мусиала направи преднината класическа навръх 20-ия си рожден ден.

С успеха в последния мач от 22-ия кръг Байерн излезе начело с равни точки и по-добра голова разлика от Борусия Дортмунд, като двата тима са с по 46 пункта.

Аут за гостите са Нойер и Ернандес.

Последните два мача на шампионатно ниво между тези два съперника завършиха наравно при резултат 2:2. Преди това Байерн бе в серия от пет последователни успеха. За последно Щутгарт спечели срещу баварския гранд през сезон 2017/18 с 4:1 и то насред Мюнхен.

Прогноза: Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Зомер
   
Павар
Упамекано
Де Лихт
Кимих
Горецка
Дейвис
Коман
Мюлер
Мусиала
Чупо-Мотинг
Силас
Фюхрих
Тиаго Томас
Харагучи
Ендо
Каразор
Ито
Загаду
Мавропанос
Вагноман
   
Бредлоу
 
Щутгарт (Бруно Лабадия)

Обоснована прогноза: Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:3

  Сподели
394