Тухел е номер едно в Германия


Н. Гавазов

Тухел е номер едно в Германия

Мениджърът на Челси Томас Тухел бе избран от журналистите за треньор на годината в Германия. 129 души са гласували за специалиста.

В челната тройка са  бившият треньор на Байерн Мюнхен Ханс-Дитер Флик и бившият изпълняващ длъжността старши треньор на Борусия Дортмунд Зоран Терзич. За тях гласуваха съответно 118 и 75 журналисти.

"Приемам наградата с голяма благодарност и като голяма чест за целия отбор, защото се виждам като отборен играч. Наистина не вярвам в индивидуалните награди. Но аз искрено вярвам, че това са екипни усилия и не само играчите на терена, които всички обичат, но и хората, които са в сянка. Правя това не сам, а с целия персонал на клуба. Футболните отбори могат да печелят без треньори, но треньорите не могат да печелят без отбор. Това е награда за отбора и за това, което сме направили", заяви Тухел

Тухел пое поста в Челси миналия сезон, на мястото на  Франк Лампард. Под ръководството на германеца отборът завърши четвърти в английската Висша лига и стигна до финала за Купата на Англия, където загуби с 1:0  от Лестър Сити, но пък спечели Шампионска лига, побеждавайки на финала Манчестър Сити.

  Сподели
333