И през този сезон Байерн ще мачка


Н. Атанасов

И през този сезон Байерн ще мачка

Байерн МюнхенШалке 04
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 18.09.2020 г.
Час: 21:30

Германският колос Байерн Мюнхен записа втори требъл в своята славна история. Баварците спечелиха за рекорден 30-ти път Бундеслигата, триумфираха за 6-ти път в Шампионската лига и отделно завоюваха 20-та купа на Германия. Основният "виновник“ за преобразяването на клуба е в лицето на младия наставник на отбора Ханс-Дитер Флик, който пое Байерн по време на миналогодишния сезон, заменяйки Нико Ковач.

Сега баварците ще трябва да отстояват позициите си, като очаквано южняците са абсолютен фаворит за нов триумф първенството и турнира за купата. През миналогодишната кампания Байерн завърши с 82 точки след 26 победи, 4 ремита и 4 загуби. В края на месеца баварците могат да добавят още един трофей, ако успеят да победят Борусия Дортмунд в мача за Суперкупата.

Проблемите пред Байерн са свързани с факта, че отборът беше напуснат от Перишич и Коутиньо, чиито наеми при баварците изтекоха, а пред трансфери в Англия са Алкантара и Алаба. Единственият нов до момента е Лерой Сане.

Шалке 04 записа един от най-разочароващите си сезони. "Кралскосините“ със сигурност ще се опитат да забравят възможно най-скоро последната си кампания в Бундеслигата, когато завършиха на незавидната 12-та позиция с едва 39 точки. Въпреки това, от ръководството на клуба от Гелзенкирхен гласуваха доверие на Дейвид Вагнер, който успя да запази треньорския си пост. Голямата загуба за Шалке е свързана с трансфера на МакКени в Ювентус, а към тима са присъедини опитният Ведад Ибишевич.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Шалке 04 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост

Стартови състави

Шалке 04 (Дейвид Вагнер)
 
Ферман
   
Руди
Настасич
Кабак
Очипка
Ут
Сердар
Стамбули
Бенталеб
Харит
Ибишевич
Левандовски
Сане
Мюлер
Гнабри
Кимих
Горецка
Дейвис
Алаба
Сюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Шалке 04 3:0

  Сподели
279