Флик: Левандовски заслужи Златна топка


И. Ангелов

Флик: Левандовски заслужи Златна топка

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Ханси Флик обяви мнението си, че нападателят Роберт Левандовски може да спечели Златната топка този сезон след като достигна до 51 гола до момента при спечелването на Купата на Германия от Байерн. Полякът вкара 2 пъти за победата с 4:2 и помогна за дубъла от локални трофеи след Бундеслигата.

"51 гола са вече нещо много силно. Първият гол, който вкара Леви, и третия, бяха отлични. Начинът, по който той напредва с топката и се бори. Разбира се, той имаше и късмет. Но това го отличава, той има голяма увереност в уменията си.

"Ако мерилото е головете, то аз виждам неговите 34 вкарани гола в Бундеслигата тази година, и след това мисля как човек от Бундеслигата може да спечели Златна топка. Защо не? Той положи основа с постиженията си тази година и аз му пожелавам всичко най-добро."

Последната година Лео Меси спечели отличието, като тройката допълниха Върджил ван Дайк и Кристиано Роналдо. Последният играч на Байерн Мюнхен, който вдига Златна топка е Карл-Хайнц Румениге през 1981-ва година.

  Сподели
316