Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург
Дата: 16.06.2020 г.
Час: 19:30

Амбициозният отбор на Борусия Мьонхенгладбах инкасира втора поредна загуба, която извади вестфалци от Топ 4 и местата, които дават право на участие в Шампионската лига. В последния си двубой играчите на Марко Розе отстъпиха с 1:2 от Байерн Мюнхен в едно от най-големите дербита в Германия. Гладбах вече е на 5-то място с актив от 56 точки, но е на една от Байер Леверкузен. Бенсебаини е наказан, а с контузии са Тюрам, Стрьобъл, Джонсон и Закария.

Волфсбург и Фрайбург завършиха наравно - 2:2, в среща от 31-вия кръг на Бундеслигата. В 14-ата и 27-ата минута очаквано се разписа Ваут Вегхорст, който даде добър аванс на своя тим. Освен това други две попадения на Даниел Гинчек не бяха признати, след намесата на ВАР. 120 секунди преди паузата обаче Лукас Хьолер намали, а само 18 секунди след началото на второто полувреме Роланд Шалай изравни. В крайна сметка “вълците" са печеливши от този “хикс", защото Фрайбург им е директен съперник за място в Лига Европа. Волфсбург има 4 точки аванс при оставащи три кръга, като този сезон и 7-ото място дава квота за този турнир, като тимът е 6-ти в момента. Мехмеди, Отавио, Уилиам и Камачо са аут.

Прогноза: Борусия Моьнхенгладбах – Волфсбург 2:1


Фрайбург – Херта Берлин
Дата: 16.06.2020 г.
Час: 21:30

Волфсбург и Фрайбург завършиха наравно - 2:2, в среща от 31-вия кръг на Бундеслигата. Южняците имаха пасив от два гола, но успяха да го заличат. 120 секунди преди паузата обаче Лукас Хьолер намали, а само 18 секунди след началото на второто полувреме Роланд Шалай изравни. Играчите на Кристиан Щрайх са на 8-мо място и са с 42 точки, като са на точка от седмата позиция, която осигурява евроквота.

Айнтрахт Франкфурт разби Херта Берлин с 4:1 като гост. Столичани поведоха с гол на Кшищоф Пьонтек в 24-ата минута, но през втората част допуснаха пълен обрат, за да инкасират втора последователна загуба. "Старата дама“ е на 11-то място с 38 пункта и берлинчани играят само за честта си в оставащите три кръга до края на кампанията. Боята е наказан, а в лазарета на Херта са Мителщад, Леки, Дилросун, Волф, Нетц, Аскасибар, Крафт и Калу.

Прогноза: Фрайбург – Херта Берлин 2:1


Унион Берлин – Падерброн
Дата: 16.06.2020 г.
Час: 21:30

Новакът Унион Берлин прекъсна серията от седем поредни мача без успех в първенството. В предишния кръг "железните“ постигнаха първа победа след подновяването на Бундеслигата и се наложиха с 2:1 на гости на Кьолн. Така възпитаниците на Урс Фишер поеха глътка въздух и в момента столичани са на 14-та позиция с актив от 35 точки и три кръга преди края на кампанията са на седем от първия от отборите под чертата. Ако Унион се наложи над изпадналия вече състав на Падерборн, то това ще означава, че и математически берлинчани ще си гарантират място в елитната дивизия и през следващия сезон. Полтер, Ленц, Акронес, Риерсон и Бекер са аут за домакините.

Друг от новаците – Падерборн, доиграва сезона и в оставащите няколко мача "синьо-черните“ ще защитават честта си. Вестфалци продължават да са на последното 18-то място и са с 20 точки. В предишния кръг Падерборн записа 12-ти пореден двубой без победа, като този път отборът бе разбит с 1:5 у дома от Вердер.

Прогноза: Унион Берлин – Падерборн 3:0


Айнтрахт Франкфурт – Шалке 04
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 19:30

Айнтрахт Франкфурт разби Херта Берлин с 4:1 като гост. Столичани поведоха с гол на Кшищоф Пьонтек в 24-ата минута, но през втората част допуснаха пълен обрат. Още в 51-ата минута появилият се в игра след почивката Андре Силва подаде с глава към Дост, а той се разписа за 1:1. В 62-ата самият Силва успя да вкара за 1:2. Шест минути по-късно Н'Дика също се отчете с попадение след прецизен удар в долния ляв ъгъл. Това не бе краят. В 86-ата Илсанкер изведе по чудесен начин Андре Силва, оформи крайното 4:1. "Орлите“ са 10-ти и са с 38 точки. Фернандеш е аут за домакините.

Шалке 04 изпусна победата срещу Байер Леверкузен. Двата отбора завършиха при резултат 1:1 в мач от 31-вия кръг на Бундеслигата. Автор на първото попадение в мача стана Даниел Калиджури. Капитанът на Шалке бе точен от дузпа след 51 минути игра. Девет минути преди изтичането на редовното време Миранда си вкара автогол и подари точката на Леверкузен. Това бе 13-ти последователен двубой за вестфалци без победа. Играчите на Дейвид Вагнер са 9-ти и имат 39 пункта. Калиджури е наказан, а в лазарета на гостите са Раман, Сане, Настасич, Бургщалер, Матондо, Тодибо, Сердар, Харит и Маскарел.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Шалке 04 2:0


Аугсбург – Хофенхайм
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 21:30

Аугсбург записа едва втора победа за последните си десет мача в първенството, но успехът може да се окаже ключов, за да може баварският клуб да си гарантира място в елитната дивизия и през идния сезон. Преди няколко дни Аугсбург се наложи с 1:0 като гост на Майнц 05, който е и пряк претендент в борбата за спасение. Така отборът от едноименния град вече има 35 точки и е на 13-то място в класирането, а три кръга преди края на сезона е на седем пункта от опасната зона. Моравек, Кордова, Яго и Аста са с травми.

РБ Лайпциг се наложи с 2:0 при визитата си на Хофенхайм в среща от 31-ия кръг на Бундеслигата. В герой за своя отбор се превърна Дани Олмо, който реализира и двете попадения. Хофенхайм се намира на 7-ата позиция с 43 точки в актива си, като съставът от Зинсхайм все още е с напълно реални шансове да играе в Лига Европа. Белфодил е аут за Хофе.

Прогноза: Аугсбург – Хофенхайм 1:1


Байер Леверкузен – Кьолн
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 21:30

Шалке 04 изпусна победата срещу Байер Леверкузен. Двата отбора завършиха при резултат 1:1 в мач от 31-вия кръг на Първа Бундеслига. Домакините откриха от дузпа, а девет минути преди изтичането на редовното време Миранда си вкара автогол и подари точката на Леверкузен, благодарение на която "аспирините“ се завърнаха обратно в Топ 4 и събраха 57 точки, с една повече от Борусия Мьонхенгладбах, който е 5-ти. Треньорът Петер Бош не може да разчита на Аларио, Белараби и Бендер.

Новакът Кьолн записа седми пореден двубой без победа в първенството. В предишния кръг "козлите“ отстъпиха с 1:2 у дома от Унион Берлин. Отборът от едноименния град е на 12-то място с актив от 35 точки, но математически все още не си е гарантирал на 100% мястото в първенството и през следващия сезон. Катербах, Тероде, Рисе и Хауптман са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Кьолн 4:1


Борусия Дортмунд – Майнц 05
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд стигна до труден успех с 1:0 при визитата си на Фортуна Дюселдорф в среща от кръга на Бундеслигата. Победата обаче не дойде никак лесно, като единственият гол падна дълбоко в добавеното време на мача. Преди това гредите на два пъти спасиха “жълто-черните", а попадение на Рафаел Герейро не беше зачетено, след намесата на ВАР. Иначе в добавеното време Холанд се разписа с глава, завършвайки многоходова атака на своя тим. Хората на Люсиен Фавър са 2-ри с актив от 66 точки. Ройс, Дилейни, Дауд и Загаду са аут.

Майнц 05 допусна неприятна загуба в борбата за оцеляване и то срещу пряк претендент. В последния си мач от първенството "червените“ отстъпиха с 0:1 у дома от Аугсбург. Майнц остава с 31 точки и е на спасителното 15-то място, като е с аванс от три пункта спрямо Фортуна Дюселдорф и Вердер Бремен. Фернандеш е наказан, а Жи и Центнер са контузени.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Майнц 05 3:0


РБ Лайпциг – Фортуна Дюселдорф
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 21:30

РБ Лайпциг се наложи с 2:0 при визитата си на Хофенхайм в среща от 31-ия кръг на Бундеслигата. В герой за своя отбор се превърна Дани Олмо, който реализира и двете попадения. Първото падна в деветата минута. Тогава Олмо пое топката на границата на наказателното поле, финтира защитник и с удар в близкия ъгъл откри резултата. Само 120 секунди след това испанецът отново бе в прегръдките на съотборниците си. До края имаше още положения, а гол на Анхелиньо бе отменен заради засада. В крайна сметка резултатът на таблото остана непроменен. Така РБ Лайпциг е с 62 точки и държи здраво 3-ото място в таблицата. Поулсен и Хартман са с травми за домакините.

Борусия Дортмунд стигна до незаслужен труден успех с 1:0 при визитата си на Фортуна Дюселдорф в среща от кръга на Бундеслигата. Гредите на два пъти спасиха “жълто-черните", а поражението не позволи на Фортуна да скъси изоставането си спрямо намиращия се на спасителното 15-то място състав на Майнц 05. Вестфалци са 16-ти и имат 28 точки, на три от "червените“. Гибелман е наказан, а с контузии са Баркок, Финк и Щефен.

Прогноза: РБ Лайпциг – Фортуна Дюселдорф 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236