Матеус: Защо Пеп продаде Санчо?


И. Ангелов

Матеус: Защо Пеп продаде Санчо?

Германската легенда Лотар Матеус сподели впечатленията и мислите си след като за първи път е видял крилото Джейдън Санчо да играе за Борусия Дортмунд през 2017 година. Матеус сподели, че е бил в недоумение защо Манчестър Сити е позволил на толкова добър млад играч да напусне клуба за сумата от 8 милиона лири.

"Аз гледах във фитнеса и спрях тренировката си за да позвъня на един приятел, който работи в средите, за да попитам 'Кой е този англичанин от ляво?' 

"Моят приятел отговори 'Казва се Санчо и играе за Манчестър Сити'. Аз помислих 'Уау, той е страхотен играч и ще има страхотна кариера'. След това той подписа за Дортмунд след 6 месеца и аз помислих 'Как може Пеп Гуардиола да изпусне такъв играч?'

"Аз не разбирах по онова време, защото Гуардиола има добро око за таланти. Санчо има скорост, прави асистенции, вкарва голове и винаги тича. Разбира се, той не работеше много в защита, но нямаше и нужда. Един млад играч никога не е перфектен.

"Но аз видях талант в него, бях щастлив като премина в Дортмунд. Това му помогна да се развие. Може би ще се върне в Англия, но аз зная, че Дортмунд ще иска много пари за този диамант. Той е много добър и е добре, че го имаме тук в Бундеслигата. Той е едно от най-добрите неща, които сме получавали от Англия. Той е добър посланик на Бундеслигата. Той е млад и уверен. Все още има договор с Дортмунд и се надявам да направят всичко да го задържат още година или две."

  Сподели
456