Матеус: Вернер може да е само резерва в Ливърпул


И. Ангелов

Матеус: Вернер може да е само резерва в Ливърпул

Германската икона Лотар Матеус предупреди Тимо Вернер да не преминава в Ливърпул през лятото, след като нападателят се спряга с напускане на РБ Лайпциг. 24-годишният е един от най-желаните нападатели на пазара, след 27 гола в 36 мача този сезон. Германецът има договор до 2023-та, но има клауза за освобождаване от 60 милиона евро.

"Аз мисля, че Тимо по манталитет и стил става за Ливърпул. Той е много бърз и силен играч. Той е директен и не просто умее да задържа топката. Юрген Клоп харесва бързи играчи в атака и Вернер има скорост, но трябва да играе.

"В Лайпциг Тимо има място. Той е основен в системата на Юлиан Нагелсман. Но Ливърпул е един от най-добрите отбори в света. Те са силни не само във Висшата лига, но и в Шампионска лига. Те имат много играчи, които са много добри. Разбира се, той ще намери място в Ливърпул, но той има нужда да играе в големите мачове, а за това ще трябва друг играч да напусне. Говоря за Мане, Салах или Фирмино.

"Аз мисля, че когато всички тези играчи са здрави, тогава Вернер ще е резерва. Това не е добре, защото той е играч, който иска да играе постоянно. Може би ще е по-добре да остане още година в Лайпциг. Този сезон той се подобри много, не само по голове, но и като цялостна игра.

"Той може да е играч на Ливърпул в бъдещето, но няма да е доволен ако не играе в големите мачове. Поради тази причина, ако му бях треньор, щях да му кажа да остане още година в Лайпциг и да се подготви с Германия за Европейското през 2021. Сигурен съм, че няма да завърши кариерата си в РБ Лайпциг и скоро ще играе във Висшата лига. Но се надявам това да не е точно следващият сезон. "

  Сподели
533