Леверкузен: Ще продадем Хаверц за над 100 милиона


И. Ангелов

Леверкузен: Ще продадем Хаверц за над 100 милиона

Байер Леверкузен изглежда вече се готви да загуби 20-годишният си атакуващ полузащитник Каи Хаверц през лятото, но според треньора Петер Бос младежът няма да бъде продаден за по-малко от 100 милиона евро. Предполага се, че отбори като Реал Мадрид, Ливърпул и Ювентус следят ситуацията.

Хаверц проби през младежката система на Байер и дебютира през октомври 2016-та година. До момента той има 139 мача във всички турнири с клуба и се установи като основен играч:

"Кай е на 20 години, но той вече играе четвърти сезон в Бундеслигата. Това казва много. Всички в Германия го виждат като дете чудо. Той е от Ахен, живее там от 8-годишен. Той е добро момче и лесно се работи с него. Интелигентен е. Свири и на пиано.

"Ние продадохме неговия приятел Джулиан Брандт на Борусия Дортмунд миналото лято. Тогава Хаверц започна да лови още повече погледи. Много неща му се случиха преди зимната пауза. Загубихме дербито в Кьолн и 3 дни след това у дома от Херта Берлин. Изведнъж целият стадион го освирка. Той беше съкрушен от това.

"Питаше 'Защо ме мразят хората?'. Но той е само на 20 години и трябваше да му кажем: 'Те не те мразят, но така стоят нещата'. По време на зимната почивка ние му показвахме видеа как не достига до наказателното поле достатъчно. Сега той го прави по-често. Головете и асистенциите му се увеличиха много.

"Няма да успеем да го задържим през лятото. Ще има трансфер за 100 милиона евро. Какво говоря? Повече от 100 милиона."

  Сподели
135