Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 30.08.2019 г.
Час: 21:30

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах постигна първа победа за сезона, след като в последния си мач от първенството "жребчетата“ се наложиха с 3:1 на гости на Майнц 05. Така вестфалци вече имат 4 точки на сметката си. И през новия сезон отборът на Борусия Мьонхенгладбах ще търси място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. През миналогодишната кампания "жребчетата“ бяха много близо до участие в най-престижния клубен турнир, но в крайна сметка останаха в подножието на върха към реномираната надпревара и завършиха на 5-то място с 55 точки. Сега начело на вестфалци е Марко Розе, който остави отлични впечатления в РБ Залцбург и ще се опита да надгради и в германската Бундеслига.

РБ Лайпциг е безпогрешен до момента. "Червените бикове“ спечелиха първите си два мача от кампанията. В предишния кръг клубът от Източна Германия се наложи с 2:1 у дома над коравия Айнтрахт Франкфурт. През изминалия сезон "червените бикове“ дори имаха на моменти хипотетични шансове да атакуват Салатиерата, но в крайна сметка тимът завърши на 3-то място в класирането с актив от 66 точки. Въпреки това, Лайпциг отново ще участва в Шампионската лига. През лятото тимът направи удар и привлече за треньор направилия фурор с Хофенхайм младок Юлиан Нагелсман, който през годините отклони оферти на грандовете Байерн и Борусия Дортмунд.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг 1:2


Байер Леверкузен – Хофенхайм
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен е един от петте отбора в Бундеслигата, които са с пълен точков актив след първите два кръга на сезона. Преди седмица "аспирините“ се наложиха с 3:1 над Фортуна Дюселдорф. През текущата кампания най-важното предизвикателство за Байер ще е да успее да съхрани инерцията и ядрото на отбора.

В двубой, преминал през няколко обрата, Хофенхайм стигна до трудна първа победа за новия сезон. В предишния кръг "сините“ от Зинсхайм се наложиха с 3:2 над Вердер Бремен. Вече никой в Бундеслигата не възприема тимът на Хофенхайм като малък провинциален тим. Новият треньор Алфред Шройдер гони втори успех срещу един от преките конкуренти за място в Топ 4.

Прогноза: Байер Леверкузен – Хофенхайм 4:2


Фрайбург – Кьолн
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 16:30

Фрайбург се утвърди в елитната дивизия, а с годините южняците привлякоха симпатиите и на неутралните привърженици, като един от "най-германските“ отбори, който разчита предимно на местни момчета от собствената школа. Миналогодишната кампания не бе лесна за клуба, но пък Кристиан Щрайх отново постигна целта и спаси южняците от изпадане. Сега съставът ще направи опит да надгради представянето от последния сезон и след първите два кръга впечатлява, като дори в момента Фрайбург е на 2-ро място в класирането. Южняците започнаха с убедително 3:0 над Майнц 05, а преди седмица се разправиха и с новака Падерброн за крайното 3:1.

Кьолн бе близо до впечатляваща първа победа при завръщането си в Бундеслигата, но в крайна сметка силите на "козлите“ не издържаха и клубът от едноименния град отстъпи с 1:3 у дома от Борусия Дортмунд. В първия кръг Кьолн загуби с 1:2 от Волфсбург и продължава да чака първи точки за сезона.

Прогноза: Фрайбург – Кьолн 1:1


Шалке 04 – Херта Берлин
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 16:30

Шалке 04 ще се опита бързо да си стъпи на краката, след като изигра един от най-слабите си сезони в своята история, в който се намираше много често в опасна близост до зоната на изпадащите. Целите пред "кралскосините“ винаги са били големи, а ръководството реши да бъдат преследвани начело с Дейвид Вагнер. Клубът от Гелзенкирхен започна сезона с нулево реми на гости на коравия състав на Борусия Мьонхенгладбах. В предишния кръг Шалке инкасира първа загуба, след като отстъпи с 0:3 у дома от шампиона Байерн Мюнхен.
Съставът на Херта записа посредствен последен сезон в Бундеслигата. През настоящата кампания от ръководството на столичани решиха да заложат на нов наставник в лицето на неопитния Анте Чович. Целта пред Херта ще е да завърши в Топ 7, което ще е повече от трудно. Берлинчани започнаха много добре и в първия кръг препънаха шампиона Байерн Мюнхен за крайното 2:2. В предишния кръг обаче Херта загуби с изразителното 0:3 у дома от Волфсбург.

Прогноза: Шалке 04 – Херта Берлин 3:1


Волфсбург – Падерборн

Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 16:30

Волфсбург също е безпогрешен до момента в първенството. Под ръководството на новия треньор Оливер Гласнер "вълците“ стартираха с 2:1 у дома над Кьолн, а в предишния кръг Волфсбург срази с 3:0 като гост състава на Херта. Сега клубът от едноименния град гони три от три.

Падерборн 07 поднесе сензацията през отминалия сезон във Втора Бундеслига, изпреварвайки някогашния гранд Хамбургер ШФ от завръщане в елитната дивизия. Сега целта пред хората на Шефен Баумгарт ще е да съумеят да избегнат угрозата от изпадане, въпреки че Падерборн е фаворит за това, а за никого не е тайна, че това е отборът с най-скромни възможности в Бундеслигата. Падерборн бе близо до това да отмъкне точки в първия кръг на сезона като гост на амбициозния Байер Леверкузен. Вестфалци на два пъти изравняваха, но в крайна сметка отстъпиха с 2:3. В предишния кръг Падерборн падна с 1:3 у дома и от Фрайбург.

Прогноза: Волфсбург – Падерборн 3:1


Унион Берлин – Борусия Дортмунд
Стадион: "Щадион Ан дер Алтен Фьорстерей“, Берлин
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 19:30

Унион Берлин може спокойно да послужи като модел за подражание на малките отбори в Германия и показа, че мечтите се сбъдват. Клубът от "Стадиона на старото лесничейство“ има скрит коз – необятната обич на привържениците си от берлинското предградие Кьопеник. Тя се прояви още в първи кръг на кампанията, когато феновете на Унион издигнаха плакати на всички привърженици на клуба, които не са успели да дочакат да видят своите любимци в елитната дивизия. Унион бе разбит с 0:4 от РБ Лайпциг на старта на сезона, а преди седмица столичани направиха 1:1 като гости на Аугсбург, като все още чакат историческа първа победа в най-висшето ниво на германския футбол.

Борусия Дортмунд постигна драматична победа с 3:1 при визитата си на Кьолн в среща от втория кръг на Бундеслигата на Германия. "Козлите", в първото си домакинство след завръщането в елита, откриха чрез Доминик Дрекслер. Той се разписа в 29-ата минута с глава след корнер. Обратът бе факт в последните 20 минути на двубоя. В 70-ата минута гостите стигнаха до равенство чрез Джейдън Санчо, който реализира с хубав удар по диагонала след асистенция на Торган Азар. В 85-ата минута и пълният обрат стана факт след попадение на Хакими. Той успя да оползотвори страхотно центриране с глава и бе безпощаден на "втория етаж", за да направи обрата факт. В четвъртата минута на добавеното време Пако Алкасер вкара за крайното 1:3. След този мач рурците са еднолични лидери в класирането с актив от 6 точки, с колкото са още няколко отбора, но играчите на Лусиен Фавър са с най-добри показатели.

Прогноза: Унион Берлин – Борусия Дортмунд 0:3


Вердер Бремен – Аугсбург
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 01.09.2019 г.
Час: 16:30

Вердер направи приличен последен сезон в първенството и остави много добри впечатление под ръководството на Флориан Кофелд, но до момента северняците не могат да намерят правилния ритъм и стартираха с изненадващо домакинско поражение от Фортуна Дюселдорф за крайното 1:3. В предишния кръг "бременските музиканти“ отстъпиха с 2:3 като гости на Хофенхайм в двубой, който премина през редица обрати, но в крайна сметка Вердер не успя да спечели точка.

Аугсбург стартира кампанията с тежка загуба с 1:5 срещу Борусия Дортмунд, а в предишния кръг баварците не успяха да задържат преднината си срещу абсолютния дебютант в лицето на Унион Берлин и двубоят завърши без победител за крайното 1:1.

Прогноза: Вердер Бремен – Аугсбург 2:0


Айнтрахт Франкфурт – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 01.09.2019 г.
Час: 19:00

Айнтрахт Франкфурт остави отлични впечатления в Бундеслигата и в Лига Европа. "Орлите“ завършиха 7-мо място с 54 точки. Силните изяви на клуба се дължаха най-вече на триото Ребич, Йович и Алер, но последните двама бяха продадени на Реал Мадрид и Уест Хем, а в клубната каса влязоха 100 млн. евро. Сега Айнтрахт ще се опита да надгражда със състава от миналата година. Айнтрахт започна с минимална победа над Хофенхайм за крайното 1:0. В предишния кръг "орлите“ отстъпиха с 1:2 от РБ Лайпциг.

След като започна кампанията с успех с 1:3 като гост на Вердер Бремен, в предишния кръг съставът на Фортуна Дюселдорф отстъпи със същия резултат при домакинството си на Байер Леверкузен. Селекцията на Фридхелм Функел ще се опита да надгради или поне да затвърди добрите впечатления отпреди година.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Фортунда Дюселдроф 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
545