Байерн Мюнхен се усъмни в покупката на Сане след травмата


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен се усъмни в покупката на Сане след травмата

Германският полузащитник на Манчестър Сити Лерой Санен може да остане извън терените  за по-дълъг период поради контузия.

По-рано през лятото "гражданите" уведомиха Байерн Мюнхен за цената на Сане - 135 милиона паунда. Това хвърли шампиона на Бундеслигата в шок, но баварците не пожелаха да отстъпят.

Независимо от всички спекулации, 23-годишният играч от националния отбор на Германия попадна в стартовия състав на Сити за мача за Суперкупата на Англия срещу Ливърпул през уикенда, но още в самото начало получи травма на дясното коляно. Според източници, подозренията са, че Сане е скъсал предни връзки на коляното. Това означава, че германецът ще се нуждае от операция, което предполага оставане от строя за дълъг период от време. Решение за това ще бъде взето днес, 8 август.

Сега в Байерн се появи още един повод -освен астрономическата цена - да се усъмни в целесъобразността на тази покупка. Мюнхенци се отказаха да бързат и ще изчакат с предложението си, още повече, че трансферният прозорец в Бундеслигата затваря на 2 септември.

Сане се премести в Манчестър Сити през лятото на 2016 г. от Шалке 04. Сумата на трансфер бее 50.5 млн. евро. През миналия сезон 23-годишният халф взе участие в 47 мача. Той има 16 гола и 18 асистенции. Договорът на Сане  с "гражданите“ е валиден  до 30 юни 2021 г.

  Сподели
480