Цорк: Англия надмина Германия по работата с младите


Н. Гавазов

Цорк: Англия надмина Германия по работата с младите

Спортният директор на Борусия  Дортмунд Майкъл Цорк смята, че английските клубове са надминали колегите си от Германия по отношение на възпитанието и обучението на талантливи младежи.

"Нека се ​​върнем с пет или десет години назад. Това бе  времето, когато английските клубове подписваха с германски играчи. Тук имахме много разговори: "Всичко е за пари, твърде рано е да напускат Германия и да отиват в Англия".  

Но в последно време усещаме, че английските академии много добре тренират и развиват младите си хора. Техните клубове харчат големи пари не само за трансфери и заплати, но и за инфраструктура. Когато гледаш тези академии, тях е невъзможно да ги сравниш с немските стандарти. Нивото при тях е много, много високо.

Струва ми се, че това се е превърнало в бизнес модел за тях. Дори ако тези играчи не могат да играят в собствените си отбори, те могат да бъдат продадени на висока цена. Наскоро се запознах с доклада за Манчестър Сити - за последните три или пет години те са продали млади играчи за повече от 150 милиона! Това можете да го смятате като резултат от работата на академията. Вие сами знаете какви успехи добиват английските национални отбори постигат на ниво U-17 и U-19  в последно време, особено в сравнение с германските национални отбори", заяви Цорк.

  Сподели
420