Майнц се спаси с победа над Дортмунд, Байерн бие в протоколен мач


Л. Михайлов

Майнц се спаси с победа над Дортмунд, Байерн бие в протоколен мач

Байерн Мюнхен победи Кьолн с 3:1 като гост в протоколен, но много атрактивен мач от 33-ия кръг на Бундеслигата. "Козлите" показаха самочувствие на своя стадион "РайнЕнерги Щадион", като определено бяха по-добрият отбор през първата част, получавайки и съдействие от намалилия оборотите Байерн.

Шампионите се оказаха назад в резултата след половин час игра, когато Никлас Зюле бе точен. След почивката Байерн стигна до пълен обрат с голове на Хамес Родригес и Роберт Левандовски. В 78-ата минута Корентен Tолисо сложи точка на спора.

Изпадналият Кьолн остана с 22 точки на сметката си, докато шампионите вече имат 84 пункта.

Доста по-интересен бе мача на Борусия Дортмунд, който допусна поражение от Майнц 05 с 1:2. Успехът бе много важен за Майнц, който си гарантира оставане в елита на Германия. Головете за гостите забиха Баку (4) и Муто (13), а точен за BVB бе Максимилиан (16).

Със спечелените три точки Майнц вече има 36 пункта и си гарантира мястото в Първа Бундеслига, тъй като няма как да бъде задминат от Хамбургер, Волфсбург и Фрайбург, които до последно ще се борят за оцеляването си. От своя страна Борусия Дортмунд остават на трета позиция.

  Сподели
441