Игита: Хамес може да играе за всеки отбор


И. Ангелов

Игита: Хамес може да играе за всеки отбор

Звездата на Байерн Мюнхен Хамес Родригес е достатъчно добър за да намери място сред най-добрите отбори в света, смята неговият сънародник и бивш колумбийски национал Рене Игита. Плеймейкърът се появи на сцената на футбола по време на Световната купа през 2014-та, след която се оказа в Реал Мадрид, от където кариерата му стигна до застой преди преминаването в Бундеслигата и Байерн Мюнхен за две години под наем.

"Той е естествен лидер. Точно затова той е основният представител на националния отбор и нашата родина и ние го ценим много за това. Той е постигнал всичко в кариерата си заради своите умения, смиреност и работоспособност. Той е завършен играч - вкарва, има много техника и е отборен играч. Той знае как да центрира добре и да се включва. Той може да играе за всеки отбор в света."

Запитан дали може да сравни Хамес с някои от легендите на своята ера, Игита каза:

"С Хлапето - Карлос Валдерама. Хората искаха той да е бърз, но той бе такъв в съзнанието си. Той беше умствено бърз и се отличаваше по наше време. А и имаше опит. Той беше играл във Франция докато ние точно излизахме от родината. Целия пазар се отвори след това и беше добре да видим толкова колумбийци по света."

  Сподели
321