Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Майнц 05
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 20.10.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Бибиана Щайнхаус

В столицата Берлин Шалке стигна до успех с 2:0 над местния Херта в интересна среща от 8-я кръг в немския шампионат. Минута преди почивката Генки Харагучи получи червен картон, като това определено повлия върху крайния изход от мача. С човек повече за цяло едно полувреме - "кралскосините" успяха да стигнат до два гола. Първият падна в 54-ата минута, когато Леон Горецка бе точен от дузпа. Всичко приключи в 78-ата минута, когато Гуидо Бургщалер оформи крайния резултат. Така "миньорите" вече имат 13 точки и са на 6-то място в класирането. Контузени за Шалке са Настасич, МакКени, Инсуа и Хемерих.

Отборът на Майнц 05 се стабилизира, след като преди седмица "червените" постигнаха втора поредна победа на собствен терен. Този път играчите Сандро Шварц се наложиха с 3:2 над Хамбургер ШФ, като Майнц вече е с 10 пункта на 10-та позиция. Онисиво, Бунгерт, Хак и Бусман са с травми.

Прогноза: Шалке 04 - Майнц 05 2:0


Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 21.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Втората поредна победа и общо трета за последните четири кръга в Бундеслигата придвижи състава на Борусия Мьонхенгладбах в Топ 5 на временното класиране. Преди по-малко от седмица "жребчетата" се наложиха безпроблемно с 2:0 като гости на Вердер Бремен. Така хората на Дитер Хекинг вече са с 14 точки и са на 5-то място в колоната. Бенес, Стрьобъл, Бобадия и Дърмич са аут за домакините.

Байер Леверкузен пък записа второ поредно реми. В предишния кръг "аспирините" на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка завършиха наравно у дома срещу Волфсбург за крайното 2:2. С добавената точка селекцията на Хайко Херлих има 9 точки и заема 12-то място, което със сигурност не кореспондира на амбициите на Байер. За нелеката визита във Вестфалия с травми са Бендер, Тах и Арангис.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 21.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Айнтрахт започва постепенно да набира скорост. В предишния кръг "орлите" записаха втора поредна победа и общо трета за последните четири кръга в първенството. Този път възпитаниците на Нико Ковач се наложиха с 2:1 като гости на новака Хановер 96 след гол в 89-ата минута. Така Айнтрахт вече има 13 точки и е на 7-мо място в класирането. Кадровите проблеми в лагера на домакините са свързани с контузиите на Коща, Маскарел, Волф, Медойевич, Де Гузман, Фернандес и Алекс Майер. Фалет е наказан.

РБ Лайпциг записа впечатляваща победа като гост на Борусия Дортмунд с 3:2 в среща от кръга на Бундеслигата. Това бе първо поражение за BVB от началото на шампионата. Пиер-Емерик Обамеянг вкара на два пъти за домакините, но това не стигна, защото "червените бикове" реализираха на три пъти чрез Марсел Забитцер, Юсуф Поулсен и Жан-Кевин Огюстен. Така "жълто-черните" скъсиха преднината си на върха пред Байерн Мюнхен. В момента весталфци са с 19 точки, което е с 2 повече пред баварците. През седмицата Борусия почти загуби шансове за продължаване напред в Шампионската лига, след като направи самоубийствено 1:1 като гост на кипърския Апоел. Ройс, Пишчек, Дурм, Роде, Топрак и Шюрле са контузени, а Сократис е наказан.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 0:2


Аугсбург - Хановер 96
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 21.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Автогол в последната минута успя да донесе точка на Аугсбург в предишния кръг от Бундеслигата за крайното 2:2 срещу коравия тим на Хофенхайм. Така възпитаниците на Мануел Баум записаха второ поредно реми далеч от дома. В момента баварците са на 8-мо място с 12 точки. В лазарета на Аугсбург са Кордова, Опаре, Гелиос, Калсен-Бракер, Фрамбергер и Лайтнер.

След двете поредни равенства, сега новакът Хановер 96 е в поредица от две последователни загуби. В предишния кръг съставът от Долна Саксония падна драматично с 1:2 у дома от Айнтрахт Франкфурт след допуснат гол в предпоследната минута. Поражението остави играчите на Андре Брайтенрайтер с 12 точки, като Хановер е на 9-та позиция в таблицата. За гостуването на юг аут са Фелипе, Приб, Базее и Бех.

Прогноза: Аугсбург - Хановер 96 1:1


РБ Лайпциг - Щутгарт
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 21.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

РБ Лайпциг записа впечатляваща победа като гост на Борусия Дортмунд с 3:2 в среща от кръга на Бундеслигата. Това бе първо поражение за BVB от началото на шампионата. Пиер-Емерик Обамеянг вкара на два пъти за домакините, но това не стигна, защото "червените бикове" реализираха на три пъти чрез Марсел Забитцер, Юсуф Поулсен и Жан-Кевин Огюстен. Третият последователен успех изкачи тима от Източна Германия на 3-ото място във временното класиране с 16 точки, само на 3 от върха. През седмицата играчите на Ралф Хазенхютъл записаха историческа първа победа в Шампионската лига, надигравайки с 3:2 у дома Порто. За настоящия двубой аут за домакините е наказаният Илсанкер.

Гол в 94-ата минута донесе третия успех за кампанията за Щутгарт. В последния си мач от Бундеслигата "швабите" надиграха трудно с 2:1 последния в класирането Кьолн. Успехът изкачи Щутгарт на 11-то място с 10 точки. За тежката визита в Лайпциг с травми са Камински, Гентнер, Цимерман и Силва.

Прогноза: РБ Лайпциг - Щутгарт 3:1


Кьолн - Вердер Бремен
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 22.10.2017 г.
Час: 14:30
Съдия: Йохен Дреес

Кризата в Кьолн продължава с бясна сила. В последния си мач в Бундеслигата "козлите" отстъпиха с 1:2 като гости на Щутгарт и то след инкасиран гол в 94-ата минута. Поражението остави тимът от едноименния град на последното 18-то място с едва 1 спечелена точка, като към днешна дата Кьолн е на 6 пункта от спасението, а бъдещето на треньора Петер Щьогер изглежда все по-неясно. Ектор, Кордба, Нартей, Рисе и Лаукс са контузени.

Положението във Вердер не е кой знае колко по-добро. "Бременските музиканти" са другият отбор, който заедно с Кьолн, все още няма победа от началото на сезона. В предишния кръг северняците отстъпиха с 0:2 у дома от Борусия Мьонхенгладбах, а поражението остави селекцията на Александър Нури, чийто стол също се клати, на предпоследното 17-то място с 4 пункта. Аут за Вердер са Крузе, Ейлерс, Гебре Селасие и Гондроф.

Прогноза: Кьолн - Вердер Бремен 1:1


Фрайбург - Херта Берлин
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 22.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Седмица след като постигна първата си победа за сезона, Фрайбург очаквано не успя да окаже никаква съпротива при визитата си на шампиона Байерн Мюнхен. В Бавария играчите на Кристиан Щрайх бяха разбити с изразителното 0:5. В момента южняците са на 16-то място със 7 точки. Гулде, Абраши, Сиеро и Меферт са контузени.

Херта отстъпи с 0:2 у дома срещу Шалке 04 и допусна трета загуба за кампанията. Преди кръга столичани са на 13-то място с 9 точки, като не са далеч от опасната зона. За далечното гостуване до границата с Франция наставникът на "старата дама" Пал Дардай няма да може да разчита на Харагучи, Ибишевич, Крафт, Дарида и Щокер.

Прогноза: Фрайбург - Херта Берлин 2:2


Волфсбург - Хофенхайм
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 22.10.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Феликс Цвайер

Съставът на Волфсбург направи 2:2 като гост на Байер Леверкузен в последния си двубой от Бундеслигата. Ремито бе четвърто поред за "вълците", като играчите на наскоро назначения треньор Мартин Шмид са най-хиксаджийския тим до момента в първенството със своите 5 равенства. Волфсбург заема 14-то място с 8 точки. Бруукс, Йунг и Брума продължават да лекуват контузии.

Коравият тим на Хофенхайм сдаде 3-ото място във временното класиране, след като в предишния кръг играчите на Юлиан Нагелсман записаха втори пореден двубой без успех в шампионата. Този път съперникът на Лудогорец в Лига Европа направи 2:2 у дома с Аугсбург, като Хофе на два пъти повеждаше в резултата, а накрая си заби и автогол в последната минута. В момента "сините" са на 4-то място с актив от 15 точки. В лазарета на Хофенхайм са Бичакчич и Салай.

Прогноза: Волфсбург - Хофенхайм 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266