Марсилия завърши трансфера на Гринууд за 30 млн


И. Ангелов

Марсилия завърши трансфера на Гринууд за 30 млн

Мейсън Грийнууд осъществи постоянен трансфер от Манчестър Юнайтед в Марсилия, потвърдиха клубовете. Марсилия се очерта като кандидат за подпис с английския национал това лято, въпреки съобщенията за интерес от страна на Ювентус, Лацио и Борусия Дортмунд, наред с други. 22-годишният играч вече се е съгласил да подпише, като според съобщенията френската страна се е съгласила да плати 30 милиона евро (25 милиона паунда/34 милиона долара) на "Червените дяволи".

Изявление на Юнайтед гласи: "Мейсън Гринууд напусна Манчестър Юнайтед и се присъедини към френския клуб Олимпик Марсилия с постоянен трансфер.

"22-годишният английски нападател, който прекара миналия сезон под наем в Хетафе в Испания, записа 129 мача и вкара 35 гола за Юнайтед, откакто дебютира през 2019 г.

"Пожелаваме на Мейсън всичко най-добро в бъдещата му кариера.“

Грийнууд сподели снимка на него как подписва договора си с Марсилия, като написа в надписа на публикацията си в Instagram: "Наистина развълнуван за тази нова глава в кариерата ми“.

Преследването на Грийнууд от страна на френския клуб предизвика възмущение в града поради обвиненията за предполагаем опит за изнасилване, нападение и принудително и контролиращо поведение, които бяха свалени през февруари 2023 г. Когато за първи път се появиха спекулации с Грийнууд, привържениците на Марсилия стартираха кампания, казвайки, че не е добре дошъл в клуба. Тогава кметът на града определи сделката като "позор" и призова отбора от Лига 1 да не осъществява трансфера.

След като впечатли, докато беше под наем в испанския Хетафе, нападателят ще се надява да се наслади на още един силен сезон, след като се присъедини към отбора на Роберто Де Дзерби за кампанията 2024-25.

  Сподели
37