Гринууд излетя за Марсилия за медицински тестове


И. Ангелов

Гринууд излетя за Марсилия за медицински тестове

Мейсън Грийнууд наближава да се премести в Марсилия, след като се разбра, че изгнаникът от Манчестър Юнайтед лети за Франция за медицински прегледи. Според журналиста Фабрицио Романо има споразумение между всички страни Гринууд да се присъедини към тима от Лига 1 с постоянен договор. Марсилия записа медицински прегледи за 22-годишния играч, който след това се очаква да подпише петгодишен договор. Ман Юнайтед ще получи 30 милиона евро (25 милиона паунда/32,7 милиона долара) за младия нападател.

Напускането на Гринууд най-накрая ще сложи край на кариерата му за Юнайтед на "Олд Трафорд" и ще му позволи да започне ново предизвикателство във Франция. Имаше известна съпротива срещу трансфера, като кметът на Марсилия нарече Гринууд "позор" и призова клуба да не завърши трансфера. Някои привърженици също изразиха своето несъгласие с този ход, но мениджърът Роберто Де Зерби обеща да подкрепи Гринууд, ако той се присъедини към неговия клуб.

Грийнууд записа 36 мача във всички турнири за Хетафе през миналия сезон, като отбеляза 10 гола и записа шест асистенции. Той впечатли въпреки споровете около него и привлече интерес от Лацио, както и от Марсилия това лято.

Грийнууд не би трябвало да има проблеми с преминаването през обичайните медицински тестове и вероятно ще се срещне с новия старши треньор Роберто Де Зерби, докато финализира сделката. След това ще започне работа, докато Марсилия се подготвя за новата кампания във Франция.

  Сподели
29