ПСЖ отново пробва за Осимен


И. Ангелов

ПСЖ отново пробва за Осимен

ПСЖ няма да се откаже от Виктор Осимхен. Френскят гранд подновяват преговорите с нападателя на Наполи, след като подаде двойна оферта за нигерийския национал и Хвича Кварацхелия. Corriere dello Sport съобщи миналата седмица, че шампионите от Лига 1 са предложили огромна двойна оферта от 200 милиона евро (168 милиона британски лири/217 милиона долара) за звездите на Наполи Осимен и Хвича Кварацхелия.

Въпреки че е малко вероятно гигантите от Серия А да се разделят с грузинското крило, те биха могли да обмислят продажбата на нигерийския национал, ако френската страна реши да изравни неговата освобождаваща клауза от 130 милиона евро (109 милиона паунда/141 милиона долара).

Сега L'Équipe твърди, че ПСЖ са решени да подпишат с Осимен това лято, но е малко вероятно да отговарят на клаузата за освобождаване на играча. Вместо това те ще се опитат да убедят "сините" да намалят искането си за 25-годишния нападател. Кварацхелия беше свързван с преместване от клуба от Серия А по-рано това лято, но сега нещата се промениха, след като новият мениджър Антонио Конте обяви, че грузинецът иска да продължи.

Агентът на играча Мамука Югели наскоро намекна, че нападателят ще остане в Неапол и ще се опита отново да спечели Скудетото. Отборът на Луис Енрике е готов да се събере по-късно този месец за предсезона и след това ще се отправи към Австрия и Германия, където ще изиграе два приятелски мача съответно срещу Щурм Грац и РБ Лайпциг.

  Сподели
29