Стана ясно защо Неймар е напуснал ПСЖ


Н. Гавазов

Стана ясно защо Неймар е напуснал ПСЖ

Миналото лято бившият нападател на ПСЖ Неймар се опита да убеди тогавашния нов треньор на френския гранд Луис Енрике да го остави в клуба. Това съобщава неназован служител на парижкия клуб пред L'Équipe.

"След два-три много добри сезона останах с впечатлението, че му е писнало: футбол и пари, които имаше в изобилие. Вече не бе гладен. Той все още имаше мотивация да играе за националния отбор на Бразилия, но не и да отиде на мача в Брест.

Миналото лято, в началото на обиколката (лятната обиколка на ПСЖ в Япония) , Луис Енрике повика Неймар при себе си и честно му каза какво ще последва. Той посъветва Ней да си намери друг клуб и каза, че няма да го вземе на турне. Луис Кампосш (съветник на ПСЖ ) в крайна сметка убеди Енрике, че трябва да го вземе със себе си, за да го продаде на по-висока цена по-късно. Но поведението му (на Неймар) не беше същото. Тази история в Париж наистина трябваше да приключи“, каза служител на ПСЖ.

Припомняме, че Неймар игра за парижкия клуб от 2017 до 2023 година. През този период той участва в 173 мача във всички турнири, в които отбеляза 118 гола и 77 асистенции. Миналото лято Неймар премина в Ал Хилал.

  Сподели
212