От Марсилия обясниха за Диенг


Н. Гавазов

  От Марсилия обясниха за Диенг

Президентът на Марсилия Пабло Лонгория говори за това как Бамба Диенг не е преминал в Лийдс или Ница през летния трансферен прозорец.

"Трябва да кажа едно нещо: не сме взели решение да пуснем футболиста. Това е качествен играч, шампион на Африка с националния отбор на Сенегал. Моята визия за футбола съвпада с визията на Игор Тудор, но президентът трябва да си остане президент, а треньорът трябва да си остане треньор. Това лято подписахме с колумбиеца Суарес на позицията централен нападател, считайки го за най-добрия вариант за подсилване на отбора и сме много доволни от него.

Що се отнася до медицинския преглед на Бамба Диенг, това е въпрос на различно медицинско виждане. Ница  вярва едно, а ние - в друго. На тренировка той се опита да даде пас с пета и контузи сухожилието - това е единствената му контузия. Според всички медицински тестове нашите лекари го смятаха за готов за високи състезания. Сенегалските лекари също. Има обаче различни медицински възгледи. Гняв? Не, но имахме споразумение. Играчът искаше да се премести, постигнахме споразумение, но в крайна сметка споразумението просто не бе фиксирано. Според договора Диенг остава играч на Марсилия. Старши -треньорът ще реши колко често ще играе", заяви Лонгория.

Припомняме, че по-рано медиите съобщиха, че Диенг е трябвало да отиде в Лийдс, но точно преди да отлети за Англия е преговарял с Ница на летището. След тази информация Лийдс прекрати трансферния диалог, а сенегалецът отлетя за Ница, където не успя да премине медицински преглед.

  Сподели
257