Мюние: Неймар загуби магията си


И. Ангелов

Мюние: Неймар загуби магията си

Белгийският краен защитник Томас Мюние обяви, че Неймар е загубил от играта си след преминаването в Пари Сен-Жермен. Защитникът на Борусия Дортмунд е бил голям почитател на бразилеца по времето му в Барселона и преди рекордният трансфер през 2017 г. за 222 милиона евро. Неймар изигра по-малко от 150 мача за последните 5 години след доста проблеми с травми, и само на моменти показваше предишната си класа, поради което Kicker цитира Мюние по темата, след като двамата делиха съблекалня в ПСЖ преди преминаването на белгиеца в Германия през 2020:

"Трябва да призная, че бях голям фен на Неймар когато той играеше в Барселона все още. В Париж обаче той загуби магията си от моя гледна точка. Ако се завърне всички ще говорят за него. Може би ако бях на 10 щях да имам негов плакат в стаята си".

"В Париж и аз имах проблеми и бях поставен резерва от Леонардо, спортният директор тогава, защото не исках да продължа договора си. Всичко се разви без мен, дори достигането до финала на Шампионска лига, въпреки че заслужавах да съм там.

"В личен план също не ми беше лесно да напусна Париж. Жена ми, децата - всички ние обичахме града. Беше трудно да го напуснем. Но с времето се адаптирахме като семейство."

  Сподели
615