Ковач: Да спреш Мбапе - Мисията невъзможна


И. Ангелов

Ковач: Да спреш Мбапе - Мисията невъзможна

Наставникът на Монако Нико Ковач обяви, че неговият отбор ще трябва да работи здраво за да опита да спре нападателят на Пари Сен-Жермен Килиан Мбапе, когато двата тима се срещат в неделя. Мбапе води в реализаторите на Лига 1 с 16 гола до момента в сезона, а само преди дни той вкара хетрик на "Камп Ноу" срещу Барселона за победата с 4:1. Монако е на 4-то място в лигата и има два пъти повече допуснати голове от ПСЖ, и най-много от отборите в топ 8.

"ПСЖ е отбор от световна класа. Те вкарват много голове и Килиан Мбапе в момента е в страхотна форма. Трябва да опитаме да го спрем. Не е възможно това да го направи и един играч. Не можем да спрем Мбапе едно в едно. Това е мисия невъзможна. Трябва да сме единни, трябва заедно да се справим с него, но това може да освободи други играчи на ПСЖ. Трябва да свършим добра физическа и тактическа работа за да компенсираме.

"Имаме втората най-добра атака в лигата. Казвайки това, имаме най-слабата защита в топ 4 в момента, но имаме нашите аргументи за победа. Аз мисля, че наистина трябва да се борим, да сме единни и над всичко да ги надиграем в неделя, за да вземем нещо от Парк де Пренс.

"Ако подходим правилно и успеем да вземем позитивен резултат, това ще ни донесе възможности. В края на срещата с Барселона бях задоволен. Всички виждат качеството на ПСЖ. Всички знаем, че това е отбор, който расте, набира скорост и прогресира. Затова очакваме труден мач срещу тях, но няма да се предадем предварително. Отиваме да играем нашата игра и да се мерим с тях.

"Трудно е защото знаем, че победа ще им даде още мотивация до края на сезона. Вярно е, че топ отборите в големите пет първенства са като гюлета - мотивацията им се повишава десетократно към края на сезона. Победата над Барса ще има позитивен ефект над Париж. Дано това не е срещу нас в неделя."

  Сподели
198