Руди Гарсия: Може би някога ще се върна в Италия


Н. Гавазов

Руди Гарсия: Може би някога ще се върна в Италия

Старши треньорът на Олимпик Лион Руди Гарсия говори за стила на футбола, който предпочита да изгражда в отбора си. Специалистът работи през цялата си кариера основно във Франция, но не изключва възможността да се завърне в Италия, където бе треньор на Рома, или да работи на ново място за себе си - Англия.

"Обичам, когато отборите ми притежават топката, развиват атаки чрез кратки подавания, правят всичко колективно. Защитата прави всичко последователно и позволявам на нападателите да бъдат толкова креативни, колкото искат. Те имат свободата да действат.

Може би поради моя произход испанската философия е по-близо до мен, но Англия е родното място на футбола. Тренирах и в Италия, научих красив език и вкусих страхотна храна. Но много обичах Италия заради техните футболни тактики, които наистина харесвам . Може би ще отида там отново в бъдеще. Или Англия - отдавна имах възможността да водя Евертън и Саутхемптън. Но трябва ясно да кажа, че се чувствам добре във Франция и съм доволен от всичко в Лион", заяви Руди Гарсия.

Припомняме, че Руди Гарсия влезе в десетката на треньорите през последния сезон според УЕФА. Френският специалист зае  седмо място.

  Сподели
155