Анелка: ПСЖ ще сбърка, ако освободи Кавани


И. Ангелов

Анелка: ПСЖ ще сбърка, ако освободи Кавани

Николас Анелка изрази мнението си, че решението на Пари Сен Жермен да позволи на нападателя Единсон Кавани да заиграе в друг отбор от следващия сезон, ще е голяма грешка. След като пристигна в Париж през 2013-та година от Наполи, 33-годишният Кавани изпадна от титулярната позиция при Томас Тухел и в края на този сезон договорът му изтича. Покупката на Мауро Икарди означаваше края на Кавани, който сега се свързва с Атлетико Мадрид:

"Да позволят на Кавани да замине е голяма грешка. Той е сред тези номер 9, каквито вече няма. Той има слаби страни, но прави луди подавания и вкарва. Той ще свърши работата независимо от всичко. В Париж трябва конкуренция. Той е супер нападател, който рискуват да дадат на конкурент, защото той ще премине в друг голям отбор. След това ще излезе срещу ПСЖ и ще вкара, това е сигурно. Тогава те ще съжаляват.

"ПСЖ днес е страхотен отбор. С играчите, които имат, те са достатъчно добри да спечелят Шампионска лига. Накрая и това ще стане. Единственият проблем е слабата конкуренция, която имат в Лига 1. Да си шампион на Франция е хубаво, но за да прогресираш на европейската сцена ти трябват регулярно трудни срещи. Надявам се, че скоро Марсилия ще бъде закупена от богат собственик, за да създаде конкуренция."

  Сподели
210