Мбапе: Дори не мислим за напускане на Неймар


Н. Гавазов

Мбапе: Дори не мислим за напускане на Неймар

Нападателят на ПСЖ и националния отбор на Франция Килиан Мбапе коментира слуховете за евентуално напускане на нападателя Неймар. Напомняме, че през последните седмици в медийното пространство активно се обсъжда бъдещето на бразилския футболист. Освен вариант с трансфер в Реал Мадрид, звездата разглежда и възможността за продължаване на кариерата си в Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед. Според информацията, бразилецът оценява възможността за продължаване на кариерата в няколко клуба, макар че според информациите, приоритет за нападателя е трансфер в Реал Мадрид.

Съобщава се обаче, че в случай на незабавен трансфер в клубовете от Висшата лига на Англия, предпочитанията на Неймар са варианта с "гражданите". Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиоола отдавна е голям почитател на играта на нападателя и с отчитане на финансовите възможности на клуба, подобна сделка е напълно възможна.

Освен това, напълно е възможен и вариант с преход в Манчестър Юнайтед. Изданията твърдят, че след вчерашното напускане на Златан Ибрахимович от "Олд Трафорд", бразилецът няма нищо против да заеме мястото на шведа в отбора на Жозе Моуриньо. Юнайтед има финансовата сила да заплати трансфера на Неймар, а също така да изпълни всички финансови условия от сегашния му контракт.

Мбапе се надява, че съотборникът му ще остане в столицата на Франция.

"Напускането на Неймар през лятото? Ние дори не мислим за такъв вариант, защото това е пълна лъжа. Тази информация, която я разпространиха, има за цел да дестабилизира обстановката в нашия отбор", заяви Мбапе.

Напомняме, че бразилецът има втори контракт с парижани до 2022 година, който го прави лице на Мондиал 2022, заради което пък няма как да си тръгне от Париж преди януари 2023 година.

През този сезон Неймар проведе 27 мача за ПСЖ, в които вкара 28 гола и се отчете със 17 асистенции, с което помогна на тима си да е едноличен лидер в класирането на Лига 1.

В момента бразилецът се възстановява от травма. Очаква се, че нападателят ще се завърне в строя през месец май.

  Сподели
86