Адвокатите на Неймар вече изучават офертата на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Адвокатите на Неймар вече изучават офертата на Реал Мадрид

Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар вече е получил предложение от Реал Мадрид, като детайлите на офертата вече се изучава от адвокатите на бразилеца. Тази информация е на UOL Esporte, който се позовава на източници, близки до бразилеца. Съобщава се че израелският агент Пини Захави е предоставил предложението на мадридчани на 26-годишния футболист. Според информацията, той е бил в Бразилия по времето, когато там се е намирал и президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи.

Отбелязва се, че Захави е един от ключовите хора, работещи над трансфера на звездния бразилец от Барселона в ПСЖ през миналото лято, въпреки че агентът все още не бе станал официално представител на Неймар.

Напомняме, че по-рано авторитетни издания като Mundo Deportivo, Globo Esporte и UOL Esporte съобщиха, че нападателят съжалява за преминаването си във Франция и иска да се върне в каталунския клуб. Бразилецът е разочарован от нивото на футбола в Лига 1, осъзнавайки, че при тази ситуация парижани нямат шанс в стремежа си да спечелят Шампионска лига, а това при всички случаи ще се отрази на възможността за спечелване на "Златната топка".

Освен това, в пресата се появиха информации за възможен преход на Неймар в Реал Мадрид за 400 милиона евро, като част от сумата ще бъде финансирана от известния производител на спортна екипировка Nike.

В същото време други медии информираха, че бразилецът има втори контракт с парижани до 2022 година, който го прави лице на Мондиал 2022, заради което пък няма как да си тръгне от Париж преди януари 2023 година.

 

През този сезон Неймар проведе 27 мача за ПСЖ, в които вкара 28 гола и се отчете със 17 асистенции, с което помогна на тима си да е едноличен лидер в класирането на Лига 1.

В момента бразилецът се възстановява от травма. Очаква се, че нападателят ще се завърне в строя през месец май.

 

  Сподели
174