Анонс на 23-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Лига 1

Метц - Олимпик Марсилия
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 03.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Микаел Лесаж

Новакът Метц отново се върна към пораженията, след като в предишния кръг "виненочервените" прекъснаха серията си от три поредни мача без загуба. Този път клубът от Източна Франция отстъпи с 1:2 като гост на Анже, като по този начин играчите на Филип Хиншбергер остават под чертата, заемайки предпоследното 19-то място с актив от 21 точки. За настоящия двубой наказани за домакините са Кохад и Диан, а с травми са Асу-Екото, Муле и Жуфре.

Отборът на Олимпик Марсилия постигна най-изразителната си победа за настоящата кампания, след като разгроми с 5:1 Монпелие у дома в двубой, в който дебютира привлеченият от Ювентус Патрис Евра. Така южняците прекъсната серия от две тежки загуби - 1:4 от Монако и 1:3 от Олимпик Лион. Сега играчите на Руди Гарсия ще търсят нов изразителен успех при повторния дебют за клуба от пристанищния град на доскорошния любимец на темпераментните фенове на ОМ Димитри Пайе, който се завръща на "Велодром" след трансфер от Уест Хем. В момента марсилци са на 6-та позиция с 33 точки. През седмицата Олимпик елиминира съименника от Лион след успех с 2:1 след продължения в турнира за Купата на Франция. За далечното гостуване на Метц аут са Хубочан, Бедимо и Алесандрини.

Прогноза: Метц - Олимпик Марсилия 1:2


Монако - Ница
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен

Монако отново демонстрира, че играе много сполучливо в Париж срещу гранда ПСЖ. За пореден сезон "монегаските" не загубиха гостуването си в столицата, като успяха да си върнат лидерската позиция след късна драма срещу своя съперник. Играчите на Леонардо Жардим изравниха в добавеното време на срещата за крайното 1:1. Така тимът от Княжеството отново е на 1-во място с 49 точки, изпреварвайки именно настоящия съперник. Всички в състава на Монако са на линия за регионалното дерби.

Ница най-накрая успя да прекъсне серията от три последователни равенства, в която "орлетата" загубиха много точки и сдадоха лидерската позиция. В последния си мач от Лига 1 възпитаниците на Лусиен Фавър се наложиха с 3:1 у дома над Гингам. С успеха Ница скъси дистанцията от лидера Монако на само 1 точка. За краткото пътуване до Княжеството аут за "орлетата" са Перейра и Белханда.

Прогноза: Монако - Ница 2:2


Бордо - Рен
Стадион: "Матмют-Атлантик", Бордо
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж

Амбициозният състав на Бордо постигна втора поредна победа в Лига 1. В предишния кръг "жирондинците" надиграха с 2:0 като гост новака Нанси, като попаденията паднаха през втората част на срещата. С този успех селекцията на Жослен Гурвенек вече има 32 пункта и е на 7-мо място в колоната. Кадровите проблеми в отбора са свързани с травмите на Сабали, Ролан, Карасо, Палоа и Траоре.

Рен пък от своя страна записа шести последователен мач без успех в първенството. Този път играчите на Кристиан Гюркюф не успяха да вземат домакинството си на Нант в дербито на полуостров Бретан и двубоят завърши 1:1, като Рен успя да изравни в заключителните минути. Така "червено-черните" са с 30 точки и заемат 9-ото място в таблицата. За гостуването на Бордо аут e Леняни.

Прогноза: Бордо - Рен 2:2


Гингам - Каен
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел

Гингам инкасира втора поредна загуба далеч от дома и "червено-черните" нямат победа в първенството вече в четири последователни мача. Този път хората на Антоан Комбуаре отстъпиха с 1:3 при визитата си на устремилия се към титлата състав на Ница. Гингам остава с 31 точки и е на 8-ата позиция.

Борещият се за оцеляване тим на Каен измъкна точка при гостуването си на Бастия за крайното 1:1. Въпреки това, нормандци остават под чертата, заемайки 18-та позиция с 22 пункта, но преимуществото за предвождания от Патрис Гаранд тим е, че е с мач по-малко спрямо останалите конкуренти.

Прогноза: Гингам - Каен 1:0


Лил - Лориен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори

Отборът на Лил прекъсна серията от три поредни равенства в шампионата, след като записа седма победа на сметката си и то като гост на амбициозния Олимпик Лион за крайното 2:1. Големият герой за "песовете" бе Ясин Бензия, който отбеляза и двата гола за северняците. Играчите на Патрик Коло са на 11-то място с 26 пункта. Енеяма, Лопеш, Мендеш и Мавуба са контузени за Лил.

Лориен продължава да се представя колебливо. Този път "мерлузите" загубиха у дома с 2:3 от новака Дижон в двубой, преминал през редица обрати и завършил с гол във вратата на Лориен в добавеното време на срещата. По този начин хората на Бернар Касони остават на последното 20-то място с актив от 18 точки.

Прогноза: Лил - Лориен 2:1


Монпелие - Бастия
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Туал

Слабите изяви на Монпелие далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато южняците записаха пета поредна загуба при гостуване. Този път селекцията на Фредерик Хайнтц бе смазана с 1:5 при визитата си на Олимпик Марсилия. Монпелие е на 15-то място и остава с актив от 23 точки, като вече е само на точка от зоната на изпадащите.

Бастия направи второ поредно домакинско равенство от по 1:1. Този път тимът от остров Корсика извъртя реми срещу клуба на Каен, който също е замесен в борбата за оцеляване. Хората на Франсоа Чиколини се намират на спасителното 17-то място с 22 точки.

Прогноза: Монпелие - Бастия 1:1


Тулуза - Анже
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 05.02.2017 г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рейнвил

Слабата серия на Тулуза продължи и в предишния кръг. Тогава тимът от едноименния град инкасира четвърта поредна загуба, отстъпвайки с 0:3 у дома от Сент Етиен. "Виолетовите" продължават да заемат 10-ото място в колоната с актив от 26 точки, като първият от отборите под чертата е на дистанция от едва 4 пункта.

Анже най-сетне успя да поеме глътка въздух, след като в последния си мач от първенството "черно-белите" се наложиха с 2:1 у дома над Метц. По този начин играчите на Стефан Мулен успяха да сложат край на негативната серия от девет поредни мача без победа в Лига 1. Въпреки това, Анже продължава да е в близост до опасната зона и заема 16-то място с 23 точки.

Прогноза: Тулуза - Анже 2:0


Нант - Нанси
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 05.02.2017 г.
Час: 18:00
Съдия: Клемен Турпен

Нант изтърва победа в дербито на полуостров Бретан от последния кръг в Лига 1. В него "канарчетата" водеха почти до края на мача срещу Рен, но в крайна сметка двубоят завърши 1:1. Възпитаниците на Сержио Консенсао се намират на 12-то място с 26 точки.

Серията от четири поредни мача без поражение за новака Нанси приключи преди седмица, когато тимът от Североизточна Франция отстъпи с 0:2 у дома от Бордо. Поражението остави хората на Пабло Кореа са 24 пункта, като Нанси е на 14-ото място в колоната и е само на 2 точки от зоната на изпадащите.

Прогноза: Нант - Нанси 1:0


Сент Етиен - Олимпик Лион
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 05.02.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон

Коравият тим на Сент Етиен продължава да гони челните позиции в подреждането. В предишния кръг "зелените" записаха втора поредна победа в първенството. Този път футболистите на Кристоф Галатие се наложиха с категоричното 3:0 като гости на Тулуза. С този успех Сент Етиен вече на 5-то място във временното класиране с актив от 33 точки, което е само на 4 от Топ 4 и настоящия съперник. С контузии за домакините са Берич, Сьодерлунд, Пажо, Танане и Руфие.

Запътилият се също към подиума състав на Олимпик Лион се препъна, допускайки втора загуба в последните си пет мача в Лига 1. В предишния кръг "хлапетата" паднаха у дома с 1:2 от тима на Лил. Поражението остави възпитаниците на Брюно Женесио с 37 точки, като ОЛ е на 4-та позиция в колоната. За голямото регионално дерби със Сент Етиен контузен е Диахаби, а лионци излизат в него, след като през седмицата бяха елиминирани в турнира за Купата на Франция от Олимпик Марсилия с 1:2 след продължения.

Прогноза: Сент Етиен - Олимпик Лион 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215