Анонс на 14-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Лига 1

Рен - Тулуза
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 25.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Фреди Футрел

Съставът на Рен записа втори пореден мач без успех в Лига 1. В последния кръг играчите на Кристиян Гюркюф инкасираха попадение в заключителните минути при домакинството си на Анже за крайното 1:1. Така Рен добави само 1 точка в актива си и към момента бретанци са с 21 пункта, заемайки 6-ото място в подреждането.

Тулуза пък е в поредица от четири срещи без победа в първенството. В последния си мач "виолетовите" допуснаха втора последователна загуба у дома. Този път хората на Паскал Дюпрас отстъпиха изненадващо с 1:2 от новака Метц. Поражението смъкна клуба от едноименния град на 8-ото място, където Тулуза има 19 точки.

Прогноза: Рен - Тулуза 1:1


Монако - Олимпик Марсилия
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 18:10
Съдия: Клемен Турпен

Отборът на Монако разби с 3:0 като гост Лориен в мач от последния 13-ти кръг на френския шампионат. "Монегаските" вгорчиха дебюта на новия наставник на "мерлузите" Бернар Касони и оставиха отбора му на дъното. Деветата победа за сезона за тима от Княжеството донесоха Фалкао, Льомар и Бошилия с попадения през втората част. По този начин възпитаниците на Леонардо Жардим остават на 2-ото място в колоната с актив от 29 точки и са на 3 от водача Ница. През седмицата Монако победи Тотнъм с 2:1 в групите на Шампионската лига и успя да си гарантира участие в най-престижния клубен турнир и през пролетта. Моутиньо, Туре и Дирар са аут за домакините.

Олимпик Марсилия постигна четвърта победа за кампанията и първа откакто Руди Гарсия пое тима от южния пристанищен град. Преди по-малко от седмица ОМ надиграха с минималното 1:0 у тима състава на Каен след късен гол на Роландо. Така южняците се придвижиха до 11-ото място в таблицата, където са със 17 точки. За дербито с Монако в лазарета на марсилци са Бедимо и Диаби.

Прогноза: Монако - Олимпик Марсилия 2:1


Бордо - Дижон
Стадион: "Матмют Атлантик", Бордо
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Бордо извъртя четвърто реми за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "жирондинците" се издъниха в добавеното време на двубоя си като гост на Гингам, който завърши 1:1. Така футболистите на Жослен Гурвенек добавиха само точка към сметката си и в момента аквитанци са с 20 точки и са на 7-ото място в колоната.

Серията от шест поредни мача без поражение за новака Дижон приключи в предишния кръг, когато "совите" отстъпиха с 0:1 като гости на Нанси. По този начин играчите на Оливие Дал‘Олио остават с 14 точки и вече се смъкнаха на 14-ата позиция в класирането.

Прогноза: Бордо - Дижон 2:1


Каен - Гингам
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеру

Каен отново се върна към загубите, които вече са четири за поредните пет кръга на нормандци. Този път селекцията на Патрис Гаранд си тръгна с празен актив при визитата на неубедителния до момента тим на Олимпик Марсилия за крайното 0:1. Поражението в пристанищния град остави Каен 13 точки и отборът в момента е на 15-та позиция.

Гингам отново се спаси от поражение в добавеното време на мач от Лига 1. Този път "червено-черните" измъкнаха точка при домакинството си на Бордо за крайното 1:1. По този начин възпитаниците на Антоан Комбуаре нямат поражение в шампионата вече в пет последователни срещи, а Гингам запазва 5-ата си позиция с актив от 22 точки.

Прогноза: Каен - Гингам 0:1


Метц - Лориен
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Новакът Метц сложи край на серията от пет поредни кръга без успех в първенството. В предишния кръг "виненочервените" се наложиха с 2:1 като гости на Тулуза. Така хората на Филип Хиншбергер записаха пети успех за кампанията и в момента тимът от Лотарингия има 17 пункта и е на 12-то място в подреждането.
Отборът на Монако разби с 3:0 като гост Лориен в мач от последния 13-ти кръг на френския шампионат. "Монегаските" вгорчиха дебюта на новия наставник на "мерлузите" Бернар Касони след три попадения през втората част и оставиха отбора му на дъното. Лориен е на 20-та позиция с крайно незадоволителните 7 точки, което към настоящия момент е на 5 от спасението.

Прогноза: Метц - Лориен 1:0


Монпелие - Нанси
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Карим Абед

Монпелие записа второ поред равенство далеч от дома и общо шесто до момента за сезона, като южняците и Сент Етиен са лидери по този показател. Този път играчите на Фредерик Хайнтц направиха 1:1 срещу Бастия. Така тимът от едноименния град вече има 15 точки и към момента е на 13-та позиция.

Новакът Нанси започва постепенно да подобрява представянето си в Лига 1. В предишния кръг тимът от Източна Франция се наложи с 1:0 у дома над другия от новаците - Дижон. По този начин Нанси записа втора поредна победа на собствен терен и към момента клубът е с 12 точки, но остава под чертата, заемайки 18-то място, тъй като отборите на Бастия и Нант са с по-добри показатели.

Прогноза: Монпелие - Нанси 3:1


Нант - Лил
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Туал

Нант записа трета загуба в последните си пет кръг в шампионата, след като преди седмица "канарчетата" очаквано отстъпиха при визитата си на шампиона ПСЖ с 0:2. Загубата в столицата остави тима на Рене Жирар непосредствено над зоната на изпадащите, а Нант е с 12 точки и все още е над чертата заради по-добрите си показатели спрямо Нанси.

Лил пък инкасира трето поредно поражение и общо девето от началото на кампанията. Този път "кучетата" бяха надиграни у дома от Олимпик Лион с 0:1. Слабите изяви на северняците костваха и треньорското място на Фредерик Антонети, който бе уволнен през седмицата. Засега начело на Лил ще е Патрик Коло. "Кучетата" заемат предпоследното 19-то място с актив от 10 пункта.

Прогноза: Нант - Лил 1:1


Анже - Сент Етиен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 27.11.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Йоан Амел

Тимът на Анже успя да стигне до равенство в последния си мач в елитната дивизия. В него "черно-белите" завършиха 1:1 като гости на Рен, а с добавената точка играчите на Стефан Мулен вече имат общо 18 и към момента заемат 10-ото място във временното класиране.

След две поредни равенства коравият и амбициозен състав на Сент Етиен допусна първо домакинско поражение за сезона, след като в последния си мач "зелените" бяха надиграни с минималното 0:1 от лидера Ница. Селекцията на Кристоф Галатие остава с актив от 18 точки и е на 9-ата позиция в колоната.

Прогноза: Анже - Сент Етиен 0:1


Ница - Бастия
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 27.11.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Лионел Жафредо

Лидерът във френския шампионат Ница успя много бързо да се върне към победите. След изненадващата загуба от Каен с 0:1, която сложи край на респектиращата поредица от шест поредни победи на "орлетата", клубът от Лазурния бряг се наложи с минимален успех и като гост на амбициозния Сент Етиен. Така възпитаниците на Лусиен Фавър вече имат 32 точки и са на 1-ото място в класирането.

Батия направи шести пореден двубой в първенството без победа. Този път тимът от остров Корсика извъртя домакинско 1:1 срещу клуба на Монпелие. Въпреки това, играчите на Франсоа Чичолини продължават да са много близо до опасната зона и към момента островитяните са с 12 точки, заемайки 16-та позиция, като са само на 2 пункта от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Ница - Бастия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210