Анонс на 13-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Лига 1

Лориен - Монако
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 18.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Фреди Футрел

По време на паузата за световните квалификации бе извършена треньорска рокада в редиците на Лориен. Силвен Риполи бе уволнен, а неговото място зае Бернар Касони. Това се дължеше на факта, че след първите 12 кръга на кампанията "мерлузите" имат 9 загуби и са с актив от едва 7 точки, като логично заемат последното 20-то място в подреждането. Целта пред новия наставник ще е да стабилизира тима и да го извади от зоната на изпадащите. Жано и Меслуб са наказани за предстоящия двубой, а с контузии са Кабо, Муканджо и Пайе.

Монако пък е в срещуположния край на класирането. В предишния кръг "монегаските" смазаха с 6:0 у дома новака Нанси. Така тимът от Княжеството продължава да заема 2-ото място във временното класиране с актив от 26 точки. Треньорът на Монако Леонардо Жардим няма да може да разчита на Моутиньо, Туре и Дирар.

Прогноза: Лориен - Монако 0:2


Лил - Олимпик Лион
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 18.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Жером Мигелгори

В последния си мач от първенството Лил инкасира втора поредна и общо осма загуба до момента на сметката си. Този път северняците отстъпиха с 1:0 като гост от тима на Анже. Поражението смъкна селекцията на Фредерик Антонети под чертата, където "кучетата" имат 10 точки и са на 18-ото място. За настоящия двубой с аут за домакините са Обади, Де Превил, Ботеак, Лопеш и Мендеш.

Вицешампионът Олимпик Лион пък записа втори последователен успех в Лига 1. В предишния кръг "хлапетата" се справиха с 2:1 над Бастия, въпреки че гостите доиграха мача с 9 души. С победата ОЛ вече има 19 пункта и е на 7-ото място в таблицата. Треньорът на гостите Брюно Женесио нямада може да разчита на Жале и Фекир.

Прогноза: Лил - Олимпик Лион 1:2


Бастия - Монпелие
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

Бастия инкасира четвърта загуба в последните си пет мача в първенството. Този път тимът от остров Корсика отстъпи с 1:2 при визитата си на Олимпик Лион. Поражението смъкна възпитаниците на Франсоа Чичолини на 17-ото място в класирането, а Бастия продължава да е с актив от 11 точки. Наказани за корсиканци са Лека, Каюзак и Даник, а с контузии са Джику, Ел Каутари и Скилачи.

Монпелие постигна трети успех за кампанията, след като в последния си мач от Лига 1 южняците спечелиха двубоя си срещу Олимпик Марсилия с 3:1. С постигнатите важни три точки играчите на Фредерик Хайнтц вече имат общо 14 и са на 13-ото място в колоната. Аут за гостите са Сила, Реми и Нинга.

Прогноза: Бастия - Монпелие 1:1


Нанси - Дижон
Стадион: "Марсел Пико", Нанси
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Туал

Новакът Нанси допусна шеста загуба на сметката си от началото на сезона, като това бе и най-тежкото поражение засега за играчите на Пабло Кореа. В последния си двубой от шампионата тимът от Източна Франция бе разбит с 0:6 край бреговете на Лазурния бряг от солидния състав на Монако. След изразителната загуба Нанси остава на предпоследното 19-то място с актив от 9 точки.

Другият от новаците - Дижон, пък записа второ поредно равенство и общо четвърто за последните си пет мача в Лига 1. Този път "совите" поделиха точките у дома със състава на Гингам за крайното 3:3, въпреки че на почивката селекцията на Оливие Дал‘Олио имаше комфортен аванс от два гола, който бе стопен през вторите 45 минути. Така Дижон заема 11-ата позиция с 14 пункта.

Прогноза: Нанси - Дижон 1:1


Рен - Анже
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Бастиен

Серията от четири поредни мача на Рен без поражение приключи в предишния кръг, когато бретанци очаквано бяха надиграни като гости в дома на шампиона ПСЖ с 0:4. След този двубой играчите на Кристиян Гюркюф остават с актив от 20 точки и се намират на 5-ото място във временното класиране. Пърчич, Мексер и Шантом са в лазарета на домакините.

Анже постигна пети успех за кампанията. В последния си мач в Лига 1 "черно-белите" се наложиха у дома с 1:0 над непостоянния Лил. Със спечелените три точки селекцията на Стефан Мулен вече има 17 и е на 10-ата позиция в колоната.

Прогноза: Рен - Анже 2:1


Тулуза - Метц
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаже

Тулуза няма победа в първенството вече в три поредни кръга. В последния си двубой от шампионата "виолетовите" изтърваха успеха в добавеното време на срещата при гостуването си на Нант. Възпитаниците на Паскал Дюпрас водеха до самия край на мача, но допуснаха попадение за крайното 1:1. Така тимът от едноименния град има 19 точки е на 6-ото място в класирането. Мусаву-Кинг, Мишелен и Думбия са контузени, а Дюрмаз е наказан за домакините.

Новакът Метц успя поне засега да стопира свободното падане и в предишния кръг тимът от провинция Лотарингия прекъсна серията от четири последователни загуби, след като стигна до домакинско 0:0 срещу амбициозния състав на Сент Етиен. В момента хората на Филип Хиншбергер са на 14-ото място в подреждането с 14 точки. Моле и Удол са контузени, а Кохад е наказан за Метц.

Прогноза: Тулуза - Метц 1:0


Гингам - Бордо
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 20.11.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Тони Шапрон

Серията от три поредни победи на Гингам приключи в предишния кръг, но, въпреки това, отборът отново заслужава адмирации, след като успя да навакса изоставане от два гола пасив на почивката и след силен финален щурм да стигне до крайното 3:3 като гост на новака Дижон. Изравнителното попадение за играчите на Антоан Комбуаре бе дело на Де Пау в 94-ата минута на двубоя. В момента "червено-черните" са с актив от 21 пункта и са на 4-ото място в класирането. Диало, Леметр и Бенезе продължават да лекуват травми за домакините.

След серията от три поредни ремита Бордо постигна и успех. В последния си мач от шампионата "жирондинците" се справиха със слабака Лориен, надигравайки го с 2:1 у тома. Така играчите на Жослен Гурвенек вече имат 19 точки и са на 8-ата позиция в таблицата. За гостуването на Гингам бившият треньор на тима и настоящ на Бордо Жослен Гурвенек няма да може да разчита на контузените Карасо, Пабло и Морис-Белай, а Палоа е наказан.

Прогноза: Гингам - Бордо 2:2


Олимпик Марсилия - Каен
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 20.11.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Стефан Ланоа

И под ръководството на наскоро назначения Руди Гарсия Олимпик Марсилия продължава да е изключително колеблив в представянето си. В предишния кръг марсилци загубиха с 1:3 като гост на Монпелие и остават без победа на чужд терен от началото на сезона. В момента ОМ заема незавидното за неговата класа 12-то място с актив от 14 точки. Диара е наказан, а Гомис е под въпрос за домакините.

След три поредни загуби тимът на Каен постигна и победа, надигравайки с 1:0 у дома лидера Ница. По този начин играчите на Патрис Гаранд нанесоха първо поражение на "орлетата", а със спечелените важни три точки тимът от Нормандия вече има 13 и успя да се изкачи до 15-ото място в колоната. Дабо у Луиш пропускат гостуването на Марсилия.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Каен 2:1


Сент Етиен - Ница
Стадион: "Жофора Гишар", Сент Етиен
Дата: 20.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Франк Шнайдер

Сент Етиен записа второ поредно равенство и общо шесто до момента на сметката си, след като в последния си двубой в Лига 1 "зелените" не успяха да намерят пътя към вратата на Метц и двубоят завърши 0:0. Така играчите на Кристоф Галатие са с актив от 18 точки и към момента са на 9-ото място в подреждането. Берич и Погба са контузени за домакините, а Танане е наказан.

Лидерът в първенството Ница си намери майстора в предишния кръг. "Орлетата" инкасираха първа загуба за сезона, след като изненадващо отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Каен. Въпреки поражението, възпитаниците на Лусиен Фавър продължават да са лидер в класирането с 29 точки, но аванса пред преследвачите Монако и ПСЖ вече е само 3 пункта. За визитата на Сент Етиен аут за гостите са Хасен, Байс, Ле Маршан и Ле Биан, а голямата звезда Марио Балотели е наказан.

Прогноза: Сент Етиен - Ница 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230