Ердоган: Наказанието на Демирал е наказание за турската нация


Н. Гавазов

Ердоган: Наказанието на Демирал е наказание за турската нация

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята решението на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) да дисквалифицира турския национал Мерих Демирал като наказание за целия турски народ.

"Подходът на Запада към нас от гледна точка на манталитета не се е променил, неговите настроения са все същите. Наказанието, което дадоха на Мерих Демирал, бе уговорено от самото начало. Всъщност това е наказание за Турция като нация. И най-добрата награда за това би била победа в мача с Холандия. За съжаление не се случи. Но предстоят Световното първенство през 2026 г. и Европейското първенство през 2028 г. След като се подготвим за тях по най-добрия възможен начин, се надяваме, че ще имаме шанс да си отмъстим“, заяви Ердоган, цитиран от Anadolu.

Припомняме, че инцидентът стана по време на 1/8-финалния мач на Евро 2024 между националните отбори на Австрия и Турция (1:2). В този мач Демирал отбеляза дубъл. При празнуването на гола футболистът използва жеста на турските националисти. Той беше наказан за два мача. На четвъртфиналите на Евро 2024 Турция загуби от Нидерландия (1:2).

  Сподели
173