Ердоган коментира наказанието на Демирал


Н. Гавазов

Ердоган коментира наказанието на Демирал

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган говори за наказанието на защитника на турския национален отбор Мерих Демирал от УЕФА. Припомняме, че футболистът бе дисквалифициран за два мача заради скандален жест в 1/8-финалите на Европейското първенство с националния отбор на Австрия (2:1).

"Някой казва ли, че германците имат орли на фланелките си? Някой казва ли, че французите имат петел на ризата си, попитайте ги защо го носят? Мерих показа вълнението си с този жест. Надявам се, че всички проблеми ще бъдат решени в събота. Нека напуснем терена с победа и да преминем към следващия кръг. Ако не се случи нещо извънредно, решихме да присъстваме на мача“, заяви Ердоган, цитиран от Sabah.

Припомняме, че инцидентът стана по време на 1/8-финалния мач на Евро 2024 между националните отбори на Австрия и Турция (1:2). В този мач Демирал отбеляза дубъл. При празнуването на гола футболистът използва жеста на турските националисти.

Националният отбор на Турция ще играе срещу националния отбор на Холандия на четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол през 2024 г. Срещата ще се състои утре, 6 юли.

  Сподели
107