Фернандо Мейра: Португалия е фаворит срещу Словения


Н. Гавазов

Фернандо Мейра: Португалия е фаворит срещу Словения

Бившият португалски национал Фернандо Мейра сподели мислите си за предстоящия мач от 1/8-финалите на Европейското първенство, в който ще се срещнат националните отбори на Португалия и Словения.

"Все още подхождам към плейофите с положителна нагласа, защото спечелихме групата, това е много важно. Разбира се, можете да направите това, като покажете добро представяне. Последният мач определено не бе добър за нас, имаше много ротации, но те запазиха качеството. Сега трябва да се концентрираме върху следващия плейофен мач.

Мисля, че на 1/8-финалите със словенците нашият отбор е фаворит. Но Словения бе в трудна група, те имат опитни играчи, играят дълбоко в защита, така че създаването на положения отпред може да бъде трудно. Националният отбор на Португалия трябва да бъде агресивен и да покаже стабилност в защита, а не както беше в последния мач с Грузия. Но ако се съберем, покажем талант и агресивност в нападение, тогава Словения няма да има шанс“, заяви Мейра.

На 1 юли ще играят националните отбори на Португалия и Словения. Срещата ще се проведе във Франкфурт на стадион "Дойче Банк Парк" от 22:00 часа българско време.

Португалия завърши на първо място в група F с шест точки, а Словения завърши на трето място в група C с три точки.

  Сподели
54